Hvorfor snakker USAs forsvarsminister så usant?

0
Fra en gassprovokasjon i Syria. Folk fra White Helmets uten verneutstyr i et område der det angivelig er brukt giftgass

Russland har advart USA om at jihadistene i Syria har kjemiske våpen og at de kan tenkes å bruke dem for å lage en provokasjon i Idlib. Russland har sendt sine informasjoner om dette til Washington.

Men likevel sier USAs forsvarsminister Jim «Mad Dog» Mattis at USA har absolutt «ingen etterretning som tilsier at opprørerne i Syria har muligheter til å bruke kjemiske våpen». Dette skriver Reuters.

Men Mattis kunne jo ha spurt USAs eget utenriksdepartement, for de har tydeligvis informasjoner om dette. På sin side om reiseadvarsler for Syria publisert 18. oktober 2017 skriver US State Department:

Terrorist and other violent extremist groups including ISIS and al-Qa’ida-linked Hayat Tahrir al-Sham (dominated by al-Qa’ida affiliate Jabhat al-Nusrah, a designated Foreign Terrorist Organization), operate in Syria. In July 2017, Hayat Tahrir al-Sham consolidated power in Idlib province after it clashed with other armed actors. […] Tactics of ISIS, Hayat Tahrir al-Sham, and other violent extremist groups include the use of suicide bombers, kidnapping, small and heavy arms, improvised explosive devices, and chemical weapons.

Vi legger ved faksimile av dette, siden tilsvarende innrømmelser fra US State Department tidligere har vis ten lei tendens til å forsvinne sporløst når den internasjonale diskusjonen om kjemiske våpen går som høyest.

Altså for å gni det inn:

USA vet utmerket godt at al-Nusra/HTS både har brukt kjemiske våpen og at de er i stand til å gjøre det. Når Mattis sier det motsatte, så er det mot bedre vitende, altså det som i dagligtale kalles løgn.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelEU-kommissær: EU-prosjektet er i livsfare
Neste artikkelDen synkende tilliten til mediene har sine opplagte årsaker
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).