Hvorfor snakker USAs forsvarsminister så usant?

0
Fra en gassprovokasjon i Syria. Folk fra White Helmets uten verneutstyr i et område der det angivelig er brukt giftgass

Russland har advart USA om at jihadistene i Syria har kjemiske våpen og at de kan tenkes å bruke dem for å lage en provokasjon i Idlib. Russland har sendt sine informasjoner om dette til Washington.

Men likevel sier USAs forsvarsminister Jim «Mad Dog» Mattis at USA har absolutt «ingen etterretning som tilsier at opprørerne i Syria har muligheter til å bruke kjemiske våpen». Dette skriver Reuters.

Men Mattis kunne jo ha spurt USAs eget utenriksdepartement, for de har tydeligvis informasjoner om dette. På sin side om reiseadvarsler for Syria publisert 18. oktober 2017 skriver US State Department:

Terrorist and other violent extremist groups including ISIS and al-Qa’ida-linked Hayat Tahrir al-Sham (dominated by al-Qa’ida affiliate Jabhat al-Nusrah, a designated Foreign Terrorist Organization), operate in Syria. In July 2017, Hayat Tahrir al-Sham consolidated power in Idlib province after it clashed with other armed actors. […] Tactics of ISIS, Hayat Tahrir al-Sham, and other violent extremist groups include the use of suicide bombers, kidnapping, small and heavy arms, improvised explosive devices, and chemical weapons.

Vi legger ved faksimile av dette, siden tilsvarende innrømmelser fra US State Department tidligere har vis ten lei tendens til å forsvinne sporløst når den internasjonale diskusjonen om kjemiske våpen går som høyest.

Altså for å gni det inn:

USA vet utmerket godt at al-Nusra/HTS både har brukt kjemiske våpen og at de er i stand til å gjøre det. Når Mattis sier det motsatte, så er det mot bedre vitende, altså det som i dagligtale kalles løgn.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.