Insektene er i alvorlig krise

4
Polinerende insekter forsvinner. Det vil få store skadevirkninger for matproduksjonen på ganske kort sikt. (Shutterstock)

Insektene rundt om i verden er i en krise ifølge et økende antall langsiktige studier som viser dramatiske nedgang i insektpopulasjonene.

En ny rapport antyder at problemet er mer utbredt enn forskerne skjønte. Et stort antall insekter har forsvunnet i en uberørt skog i Puerto Rico, går det fram av studien, og skogens insektetere forsvinner også.

I 2014 anslo et internasjonalt team av biologer at gjennom de siste 35 årene var omfanget av virvelløse dyr som biller og bier blitt redusert med 45 prosent. På steder der det finnes langsiktige insektdata, hovedsakelig i Europa, faller insektstallene.

En studie i 2017 viste en nedgang på 75 prosent av flygende insekter de siste tiårene i et tysk naturreservat.

Den siste rapporten, publisert 15. oktober 2018 i Proceedings of the National Academy of Sciences, viser at dette oppsiktsvekkende tapet av insekter viser at dette i høyeste grad også gjelder i Amerika.

«Dette er en av de mest rystende rapportene jeg har lest,»  sier biologen David Wagner, som er forsker ved universitetet i Connecticut, og som er ekspert på dette feltet.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Det finnes to forklaringer på dette som begge har solid belegg.

  1. Elektromagnetisk stråling, særlig mikrobølgestråling.
   Insektsdøden – og hva den skyldes
   https://einarflydal.com/2017/10/21/insektsdoden-og-hva-den-skyldes/

  2. Nedfall fra geoengineering- værmodifikasjons operasjoner: Her er litt dokumentasjon:

  3. juli 2018
   Journal of Geography, Environment and Earth Science International.
   J. Marvin Herndon, Mark Whiteside and Ian Baldwin.
   Fifty Years after “How to Wreck the Environment”: Anthropogenic Extinction of Life on Earth. http://klimaendringer.info/forskning/macd.pdf

 2. Er det dommedag igjen? Nei ikke denne gangen heller. De vil overleve oss og er mye mer tilpasningsdyktig evolusjonsmessig.

 3. Avatar for INK INK says:

  Til ditt punkt 1 (som er et fagfelt jeg har brukt tid på å sette meg litt inn i), se også f.eks:

  Warnke, Ulrich: Bees, birds and mankind - Destroying Nature by ‘Electrosmog’, 2009

  Dette er en populærfaglig rapport om hvordan stråling fra trådløs teknologi skader insekter og fugler. Skrevet av en anerkjent biolog med biomedisin, biofysikk og miljømedisin i fagkretsen, og utgitt av et fagpanel og et rådgivende panel av tunge, tyske fagfolk (flere professorer i medisin). Inneholder svært omfattende referanseliste til publiserte, fagfellevurderte forskningsstudier bakerst. Spesielt god (populærfaglig) innføring i fugler og insekters bruk av elektromagnetiske felt til å orientere seg, navigere og kommunisere.

  Se også:

  Metastudier og enkeltstudier, også om bier, fugler og planter og trær: http://ehtrust.org/science/bees-butterflies-wildlife-research-electromagnetic-fields-environment/

  Meta- og enkeltstudier, også om virkninger på tamdyr/husdyr, vilt, og insekter (mange om bier og humler): http://www.livingplanet.be/emranimals.htm

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere