Det autoritære Frankrike: Politiaksjon mot Jean-Luc Mélenchon

0

Fransk politi og påtalemyndighet har gjennomført en aksjon mot venstreopposisjonslederen Jean-Luc Mélenchon og partiet La France Insoumise («Det ubøyelige Frankrike») i form av husransakelse i hjemmet til partilederen og i partiets hovedkvarter.

Mélenchon fikk 20% av stemmene i første omgang av presidentvalget og er den utvilsomme lederen av venstreopposisjonen i landet. Han ble rasende på politiaksjonen og sa at den var et forsøk på å diskreditere ham og partiet.

På en pressekonferanse dagen etter anklaget han president Emmanuel Macron for å drive en politisk offensiv for å kvele all opposisjon. Politiet sier at de etterforsker økonomiske misligheter, men det virker svært påfallende at det nettopp er presidentens viktigste opponent de er ute etter.

Anslaget mot FI og Mélenchon kom bare noen måneder at en fransk domstol beslagla 2 millioner euro fra den andre opposisjonslederen, Marine Le Pens, parti. Beslag ble delvis opphevet, men seinere har en fransk domstol pålagt Le Pen å bli gjenstand for psykiatriske tester.

Det er tydelig at Macron-staten beveger seg mer og mer i autoritær og anti-demokratisk retning. All opposisjon skal mistenkeliggjøres, kveles og helst forbys.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.