David Cameron ga MI5 «rett til å drepe»

3
Tidligere statsminister David Cameron.

I et hemmelig brev ga tidligere statsminister i Storbritannia David Cameron de hemmelige agentene i MI5 rett til å drepe og begå andre forbrytelser. Det er også kommet fram at de hemmelige agentene kan torturere og begå seksuell mishandling uten å risikere å bli straffeforfulgt. Dette er dokumentert under en sak for Investigatory Powers Tribunal i London 4. oktober  2018.

I et brev fra daværende statsminister David Cameron 27. november 2012 skrev han til pensjonert dommer Mark Waller at det er en «langvarig stående politikk» å la de hemmelige agentene bryte loven. Her er en faksimile av brevet fra Cameron der han eksplisitt slår fast at det er en langvarig stående politikk å ikke rettsforfølge alvorlige forbrytelser begått av de hemmelige tjenestene.

Brevet fra David Cameron 27. november 2012.

To uker seinere innrømte Cameron at statsorganer hadde deltatt i mordet på advokaten Patrick Finucane i Belfast 12. februar 1989. Finucane ble skutt og drept med 14 skudd da han satte seg til bords med sin kone og sine tre barn for å spise middag. Gjerningsmennene sto under kontroll av den britiske hærens hemmelige agenter.

Saksdokumentet som er lagt fram for retten i London finnes her, og der kan man lese at:

«It appears that the Security Service thinks it could, if it thinks it would be in the public interest, authorise participation in murder, torture, sexual assault or other grave criminality in the UK. Neither the victim of the crime, the police or the Crown Prosecution Service are notified of authorisations. In practice, this will mean that criminal conduct will not be investigated or prosecuted.»

Denne mildt sagt sjokkerende saka er omtalt i The Sun og Daily Mail, Irish Times og Irish Legal News, men i skrivende øyeblikk kommer det ikke opp treff i aviser som The Independent eller The Guardian.

Fra før av vet vi at MI6 og MI5 har bidratt til å trene og væpne jihadister for å begå kriminelle handlinger i Libya og Syria, men Camerons brev bringer det direkte ansvaret for denne kriminelle politikke helt til topps i den britiske staten.

 

MI6 hjalp jihadister organisere seg i Manchester

Nye avsløringer om den britiske regjeringens samarbeid med terrorister i Libya

Manchester-bomberen ble reddet ut fra Libya av Royal Navy bare tre år tidligere

 

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. AndersP says:

    Nu på lördagsmorgonen saknas nyheten både i The Sun och The Independent. Men Daily Mail har gjort stort nummer av saken och kopplar regeringens tillstånd (som går mycket längre tillbaka än till 2012) till mystiska dödsfall av prominenta personligheter, bla. en lovande torypolitiker. Syftet skall ha varit att destabilisera John Majors, inom eliten, inte helt populära regim.

    En avdankad BBC-reporter, John Simpson, hävdar att de blev mördade av ryska agenter! Det låter kanske bra idag, i England, men i början av 90-talet var Jeltsins regim inställd på att ha goda relationer, ja “alltför” goda relationer med väst. Daily Mail, som återger Simpsons hypotes, verkar dock inte sätta tilltro till den utan framhäver “MI5-spåret”.

  2. Disse menneskene liker ikke lov og orden og slikt. De tror på jungelens lov. -Helt til jungelen kommer og gruser dem og grisebanker dem. Da jamrer de sin arme nød. Derfor: Når dagen en gang kommer for å gi disse svinene juling, så stopper man ikke før de er stein jævla dau!

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere