David Cameron ga MI5 «rett til å drepe»

0
Tidligere statsminister David Cameron.

I et hemmelig brev ga tidligere statsminister i Storbritannia David Cameron de hemmelige agentene i MI5 rett til å drepe og begå andre forbrytelser. Det er også kommet fram at de hemmelige agentene kan torturere og begå seksuell mishandling uten å risikere å bli straffeforfulgt. Dette er dokumentert under en sak for Investigatory Powers Tribunal i London 4. oktober  2018.

I et brev fra daværende statsminister David Cameron 27. november 2012 skrev han til pensjonert dommer Mark Waller at det er en «langvarig stående politikk» å la de hemmelige agentene bryte loven. Her er en faksimile av brevet fra Cameron der han eksplisitt slår fast at det er en langvarig stående politikk å ikke rettsforfølge alvorlige forbrytelser begått av de hemmelige tjenestene.

Brevet fra David Cameron 27. november 2012.

To uker seinere innrømte Cameron at statsorganer hadde deltatt i mordet på advokaten Patrick Finucane i Belfast 12. februar 1989. Finucane ble skutt og drept med 14 skudd da han satte seg til bords med sin kone og sine tre barn for å spise middag. Gjerningsmennene sto under kontroll av den britiske hærens hemmelige agenter.

Saksdokumentet som er lagt fram for retten i London finnes her, og der kan man lese at:

«It appears that the Security Service thinks it could, if it thinks it would be in the public interest, authorise participation in murder, torture, sexual assault or other grave criminality in the UK. Neither the victim of the crime, the police or the Crown Prosecution Service are notified of authorisations. In practice, this will mean that criminal conduct will not be investigated or prosecuted.»

Denne mildt sagt sjokkerende saka er omtalt i The Sun og Daily Mail, Irish Times og Irish Legal News, men i skrivende øyeblikk kommer det ikke opp treff i aviser som The Independent eller The Guardian.

Fra før av vet vi at MI6 og MI5 har bidratt til å trene og væpne jihadister for å begå kriminelle handlinger i Libya og Syria, men Camerons brev bringer det direkte ansvaret for denne kriminelle politikke helt til topps i den britiske staten.

 

MI6 hjalp jihadister organisere seg i Manchester

Nye avsløringer om den britiske regjeringens samarbeid med terrorister i Libya

Manchester-bomberen ble reddet ut fra Libya av Royal Navy bare tre år tidligere

 

 

 

 

Forrige artikkel– Svensk media är oerhört likriktad i utrikesbevakningen
Neste artikkelIran har avtalt med Syria å bygge et stort kraftverk ved Latakia
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).