Danmark vil bruke millioner på terrorister i Syria

22
Danmark vil fortsette å støtte terroristene, deriblant White Helmets, i Syria med store millionbeløp.

Regjeringa i Danmark sier rett ut at den vil bruke 355 millioner kroner på «fiender av Assad» i Syria. Dette melder Danmarks radio.

«Udenrigsministeren understreger nemlig, at pengene kun skal gå til de områder i Syrien, hvor den syriske regering med præsident Bashar al-Assad i spidsen ikke har kontrollen.»

I dag betyr det i praksis Idlib og det USA-okkuperte området i nordøst som administreres av PYD/SDF. Utenriksminister Anders Samuelsen (LA) innrømmer da også at det ikke er mange områder igjen som administreres av Assads fiender:

«- Det er klart, at situationen bliver sværere og sværere, og det erkender vi også fuldt ud. Men der er stadigvæk lommer, hvor vi kan gå ind og hjælpe, siger han.»

Den danske regjeringa vil fortsette å bruke penger på al-Qaida-organisasjonen White Helmets og synes ikke det er noe problem at både Syria og Russland anser dem for å være terrorister.

Det finnes svært mye dokumentasjon på at White Helmets er en direkte utløper og et redskap for terroristene i Syria. I tillegg til alt det vi har publisert om dette tidligere kan man også se på denne dokumenstasjonen.

Samuelsen sier at Danmark vil bruke penger på organisasjoner som «samler inn dokumentasjon om krigsforbrytelser», men han vil altså ikke samarbeide med Syrias regjering, men med fiender av Assad, så da er det jo klart at det ikke blir noen nøytral eller uavhengig granskning.

Samuelsen sier at president Assad ikke kan være en del av en framtidsløsning for Syria og at Danmark vil bruke tilbakeholding av støttemidler som et instrument for å presse fram ei regjering som Danmark kan godkjenne.

«Indtil den aftale er på plads, holder vi på pengene, og det er det største pressionsmiddel, vi kan bruge», sier Anders Samuelsen.

Om ikke annet skal Samuelsen ha for at han ikke forsøker å pynte på Danmarks imperialistiske logikk. Han vil være med på å bestemme hvem som skal være Syrias regjering i framtida og til det vil han bruke pengeutpressing. Men som korrespondenten til Danmarks radio, Michael S. Lund, sier:

«- Der er intet, der tyder på, at præsident Assad er ved at gå af eller blive væltet. Han står tværtimod stærkt i den syriske borgerkrig, og han har generobret store områder. Hvis der på et tidspunkt kommer en aftale, tror jeg, den stadigvæk vil inkludere Assad på den ene eller anden måde. – Så Anders Samuelsen kommer sandsynligvis til at holde på de penge temmelig længe.»

Danmark har under hele krigen i Syria vært en solid støttespiller for jihadistene, og landet er et av dem som har notert seg for kontinuerlig støtte til White Helmets sammen med blant annet Storbritannia, USA, Nederland, Tyskland og Qatar.

Så Danmark vil gå ned med flagget sammen med terroristene i Syria og etter mer enn sju års mislykket, men forferdelig krig for å påtvinge Syria en regjering syrerne ikke vil ha, insisterer den danske regjeringa fortsatt på å ville drive fram regimeskifte.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for SHO SHO says:

  Mer katolsk enn paven. Nærmest som å være som de de siste dagers hellige som på overtid kjemper for en tapt sak. Effekten av det hele kan muligens bli at jihadistene oppfatter Danmark som å være et vennligsinnet land hvor jihadistene kan rømme til hvis de blir nedkjempet i Syria.

 2. Avatar for TerjeM TerjeM says:

  Og hvis de tviler for sterkt på om dette er lurt eller riktig ifølge folkeretten, kan dansker straffeforfølges som utenlandske etterretningstjenester - hvor ble det av deilige Danmark?

 3. Avatar for Konutsi Konutsi says:

  Politisk set er det meget lang tid siden, Danmark har været dejligt!

  Jeg flyttede til Norge på 1990 tallet pga natur og kærlighed, men i 2001 måtte jeg indrømme at jeg også følte mig som en slags politisk flygtning. Jeg kunne overhovedet ikke forlige mig med Danmarks forhold til USAs kriger i Afganistan og Irak og syntes Bondevik var en åbenbaring af anstændighed. Efter den tid er det bare gået fra slemt til verre i moderlandet. I tillæg til udenrigspolitiske katastrofer har vi de mere prosaiske som hæmningsløs gennemtrumfning af New Public Management i den offentlige sektor, tugtelsen af danske lærere (lockouten for noen år siden), tvangsdigitalisering af befolkningen, underminering af skattevæsenet (resulterende i massive tab af skatteindtægter) samt øgende korrupsjon (Læs om Løkkefonden, fiskekvoter og Danske Bank). Og danske medier er fuldstændig tandløse… Den gamle venstrefløjsbastion Dagbladet Information virker som om den blir forfattet i Pentagon. Kommentarfeltet er mere interessant men det er ganske skræmmende at følge med på modereringspolitiken… du skal ikke være for ivrig med å nuancere synet på Rusland, hvis du vil beholde kommenteringsretten. Det er nok en vigtig grund til at jeg har mistet den…Den officielle grund er at jeg har kommenteret Informations kommentarsencur i kommentarfeltet. Det er vel at mærke et kriterie, som ikke eksplisitt står nævnt i reglementet for kommentarfeltet, som jeg mener at have fulgt ganske nøje. Jeg har også bemærket at alle kommentarer, jeg har skrevet med links til Steigan.no er blevet fjernet… Det kunne være interessant at høre om dette er et generelt mønster, hvis flere prøver på det samme…Opfordring hermed videregivet - danskerne behøver hjælp!

 4. Avatar for baluba baluba says:

  Det du skriver om å nyansere synet på Russland er desverre kommet så langt her også at man til og med blir utestengt på Ducument om man ikke folger hatbermen.

 5. Avatar for Konutsi Konutsi says:

  Hvordan finansieres document.no ? Får de statsstøtte?

  Dagbladet Information får ganske meget i pressestøtte og dermed kan de ikke dekke seg under at de er et privat foretagende, som får gjøre som de vil…

  Når det er sagt, så bør det selvfølgelig være lov å ytre seg på saklig vis om Russland hvor som helst på åpne nettfora. En av de kommentarene jeg fik slettet var en faktuell opplysning om at Russland er verdens sjettestørste produsent av fornybar energi gjennom sine mange vannkraftværker…det synes jeg var relevant å få fram i en tråd som omhandlet Nordstream 2, hvor flere tok til orde for å avvise russisk gass fordi Russland skulle være en sinke innenfor fornybar energi…men den gang ei! Kommentaren ble fjernet.

  Nordstream 2 debatten i Danmark er et kapitel for seg selv. Danske medier (med Information i spissen) vil altså ha danskene til å tro at russerne tvinger gass ned i halsen på europeerne og at det derfor er Danmarks ansvar å si nei til å legge en ledning gjennom farvannet rundt Bornholm. Det er så latterlig, som det får blitt…Det er jo vår nabo Tyskland som BER om denne gassen…og de kloke finnene har ingen som helst betenkeligheter med å la ledningen gå igjennom finsk farvann…man skulle ellers synes de ville være de første til å få russerangst, hvis det var grunnlag for det. Balterne derimot har funnet et fantastisk alternativ til russisk gass - LNG fra USA! Det er fornybarheltene sine!

 6. Avatar for INK INK says:

  Dansker flest kan da umulig støtte denne politikken?! Jeg nekter å tro at den jevne, kloke danske har mistet sitt gode vett og forstand.

  Men de som styrer der borte er jo åpenbart blitt skrullete: Understøtter terrorister i Syria, vil straffe Nato-kritikk og forbyr løsskjegg i det offentlige rom! :crazy_face: :dizzy_face::santa:

 7. Avatar for Konutsi Konutsi says:

  Jeg vet ikke om det er utført noen meningsmålinger på dette. Russofobien sitter i hvert fall veldig godt i hos de fleste jeg kjenner…Det er imidlertid mange fornuftige mennesker i kommentarfeltet på Information, som er bedre til å takle moderatormonsteret enn jeg er… det er godt å vite at ikke alle har deponeret sin forstand hos myndighetene.

  Jeg har faktisk ikke sett dette om NATO kritikk andre steder enn hos arbejderen.dk. Det er ikke en avis, som når ut til veldig mange og jeg lurer rett og slett på hvor mange dansker som kjenner til dette.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

14 flere kommentarer

Deltakere