Danmark vil bruke millioner på terrorister i Syria

0
Danmark vil fortsette å støtte terroristene, deriblant White Helmets, i Syria med store millionbeløp.

Regjeringa i Danmark sier rett ut at den vil bruke 355 millioner kroner på «fiender av Assad» i Syria. Dette melder Danmarks radio.

«Udenrigsministeren understreger nemlig, at pengene kun skal gå til de områder i Syrien, hvor den syriske regering med præsident Bashar al-Assad i spidsen ikke har kontrollen.»

I dag betyr det i praksis Idlib og det USA-okkuperte området i nordøst som administreres av PYD/SDF. Utenriksminister Anders Samuelsen (LA) innrømmer da også at det ikke er mange områder igjen som administreres av Assads fiender:

«- Det er klart, at situationen bliver sværere og sværere, og det erkender vi også fuldt ud. Men der er stadigvæk lommer, hvor vi kan gå ind og hjælpe, siger han.»

Den danske regjeringa vil fortsette å bruke penger på al-Qaida-organisasjonen White Helmets og synes ikke det er noe problem at både Syria og Russland anser dem for å være terrorister.

Det finnes svært mye dokumentasjon på at White Helmets er en direkte utløper og et redskap for terroristene i Syria. I tillegg til alt det vi har publisert om dette tidligere kan man også se på denne dokumenstasjonen.

Samuelsen sier at Danmark vil bruke penger på organisasjoner som «samler inn dokumentasjon om krigsforbrytelser», men han vil altså ikke samarbeide med Syrias regjering, men med fiender av Assad, så da er det jo klart at det ikke blir noen nøytral eller uavhengig granskning.

Samuelsen sier at president Assad ikke kan være en del av en framtidsløsning for Syria og at Danmark vil bruke tilbakeholding av støttemidler som et instrument for å presse fram ei regjering som Danmark kan godkjenne.

«Indtil den aftale er på plads, holder vi på pengene, og det er det største pressionsmiddel, vi kan bruge», sier Anders Samuelsen.

Om ikke annet skal Samuelsen ha for at han ikke forsøker å pynte på Danmarks imperialistiske logikk. Han vil være med på å bestemme hvem som skal være Syrias regjering i framtida og til det vil han bruke pengeutpressing. Men som korrespondenten til Danmarks radio, Michael S. Lund, sier:

«- Der er intet, der tyder på, at præsident Assad er ved at gå af eller blive væltet. Han står tværtimod stærkt i den syriske borgerkrig, og han har generobret store områder. Hvis der på et tidspunkt kommer en aftale, tror jeg, den stadigvæk vil inkludere Assad på den ene eller anden måde. – Så Anders Samuelsen kommer sandsynligvis til at holde på de penge temmelig længe.»

Danmark har under hele krigen i Syria vært en solid støttespiller for jihadistene, og landet er et av dem som har notert seg for kontinuerlig støtte til White Helmets sammen med blant annet Storbritannia, USA, Nederland, Tyskland og Qatar.

Så Danmark vil gå ned med flagget sammen med terroristene i Syria og etter mer enn sju års mislykket, men forferdelig krig for å påtvinge Syria en regjering syrerne ikke vil ha, insisterer den danske regjeringa fortsatt på å ville drive fram regimeskifte.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelTeslas Elon Musk: Bidragsentreprenøren
Neste artikkelHold førstesida! Journalistene er forsvunnet!
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).