USAs og Russlands marine i posisjon utenfor Syria

0
Kilde: DWN

Pentagontalsmannen Eric Pahon sier til Deutsche Wirtschafts Nachrichten: «Ressursene til den 6. amerikanske flåten er godt posisjonert for å utføre en rekke kritiske oppdrag i det østlige Middelhavet.»

Den russiske flåten har ført fram et stort antall krigsskip i nærheten av Syria, med mer enn et dusin skip, hvorav mange er utstyrt med KALIBR-missiler.

USS Mount Whitney, flaggskipet til den amerikanske sjette flåten, har seilt til Thessaloniki i Hellas. Videre ligger USS Carney for tida i det østlige Middelhavet. Hun patruljerer med «Chevalier Paul». Dette forteller USA Naval Forces Europe via Twitter.

USS Porter og USS Donald Cook ligger begge i Larnaca havn.
Mer enn 25 russiske krigs- og støttefartøyer og om lag 30 fly, inkludert jagerfly og strategiske bombefly, deltok i en manøver i det østlige Middelhavet mellom 1. og 8. september.

Den russiske flåten har en styrke utenfor Syria nå som er den største noen gang, men USAs styrker i området er betydelig større, så det er opplagt at Russland vil gjøre sitt ytterste for å unngå en direkte konfrontasjon med USA. Derimot er russerne godt utstyrt defensivt, og Russland har også rustet opp Syrias luftforsvar i betydelig grad. Det gjør at et missilangrep fra vestlig side ikke nødvendigvis vil være i stand til å påføre Syria så store tap.

Et angrep ville naturligvis, som eksperter i den tyske forbundsdagen har slått fast, være fullstendig ulovlig. Men det er noe USA som kjent bryr seg svært lite om. Der mener man at USA har en hellig rett til å feie folkeretten til side når man måtte ønske.

 

Forrige artikkelEn resa i spåren efter IS terrorvälde
Neste artikkelItalia fordømmer Frankrike for angrepet på Libya i 2011
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).