USAs og Russlands marine i posisjon utenfor Syria

0
Kilde: DWN

Pentagontalsmannen Eric Pahon sier til Deutsche Wirtschafts Nachrichten: «Ressursene til den 6. amerikanske flåten er godt posisjonert for å utføre en rekke kritiske oppdrag i det østlige Middelhavet.»

Den russiske flåten har ført fram et stort antall krigsskip i nærheten av Syria, med mer enn et dusin skip, hvorav mange er utstyrt med KALIBR-missiler.

USS Mount Whitney, flaggskipet til den amerikanske sjette flåten, har seilt til Thessaloniki i Hellas. Videre ligger USS Carney for tida i det østlige Middelhavet. Hun patruljerer med «Chevalier Paul». Dette forteller USA Naval Forces Europe via Twitter.

USS Porter og USS Donald Cook ligger begge i Larnaca havn.
Mer enn 25 russiske krigs- og støttefartøyer og om lag 30 fly, inkludert jagerfly og strategiske bombefly, deltok i en manøver i det østlige Middelhavet mellom 1. og 8. september.

Den russiske flåten har en styrke utenfor Syria nå som er den største noen gang, men USAs styrker i området er betydelig større, så det er opplagt at Russland vil gjøre sitt ytterste for å unngå en direkte konfrontasjon med USA. Derimot er russerne godt utstyrt defensivt, og Russland har også rustet opp Syrias luftforsvar i betydelig grad. Det gjør at et missilangrep fra vestlig side ikke nødvendigvis vil være i stand til å påføre Syria så store tap.

Et angrep ville naturligvis, som eksperter i den tyske forbundsdagen har slått fast, være fullstendig ulovlig. Men det er noe USA som kjent bryr seg svært lite om. Der mener man at USA har en hellig rett til å feie folkeretten til side når man måtte ønske.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.