Russland i FN: – Vi har bevis for at det blir forberedt en gassprovokasjon

2
Fotomontasje. Holder White Helmets på med en ny video om et angivelig "kjemisk angrep" og vil den i så fall bli brukt som påskudd for angrep på Syria?

På et møte i FNs sikkerhetsråd 11. september 2018 sa Russlands FN-ambassadør at landet har «ugjendrivelige bevis» på at det blir forberedt en gassprovokasjon i Idlib for å diskreditere regjeringa i Syria. Han tilføyde at «bruk av kjemiske våpen ville vært i motstrid til Syrias militære og politiske mål og ville bare vært en invitasjon til vestmaktene om å angripe Syria».

Det russiske forsvarsdepartementet har sagt at det har etterretningsrapporter om at White Helmets har startet med filming av det som skal bli en angivelig dokumentasjon på et «kjemisk angrep».

Andre rapporter har sagt at al-Qaida og White Helmets har brakt tønner med kjemikalier og diverse utstyr for en slik provokasjon fram til landsbyen Jisr al-Shughur i Idlib. Russland hevder at flere nyhetskanaler i Midtøsten og en TV-kanal fra USA har vært med på filmingen, og at det er meningen å slippe ut disse filmene på sosiale medier før de slippes på de offisielle kanalene.

Vi har ikke sett disse bevisene, men dramaturgien er velkjent, og vi vet fra før at USA og deres allierte har bombet før bare på grunnlag av videoklipp på sosiale medier. Men hvis Russland har slike bevis burde de legge dem fram for den internasjonale offentligheten, slik at alle kan se dem.

General Igor Konashenkov i det russiske forsvardepartementet sier også at de har «ugjendrivelige bevis» for at al-Nusra og andre terrorgrupper møttes 9. september 2018 for å forberede det som skulle se ut som kjemiske angrep i landsbyene Jisr ash-Shugur, Serakab, Taftanaz og Sarmin.

I USA har Ron Paul stilt spørsmål til utenriksminister Mike Pompeo og sikkerhetsrådgiver John Bolton hvorfor USA nå opptrer som beskyttere for al-Qaida. Han viste til at president Trumps egen spesialutsending har slått fast at «Idlib nå er den sterkeste al-Qaida-bastionen siden 11. september 2011», så hvorfor advarer både presidenten og hans menn Syrias regjering mot å ta tilbake syrisk territorium fra al-Qaida. Ron Pauls egen forklaring på dette er at et nederlag for al-Qaida i Idlib vil være et nederlag for Saudi-Arabias og Israels drøm om regimeskifte i Syria som ledd i deres kamp for å svekke også Iran. Patrick J. Buchanan spør om Trump er «blitt helt neocon i Syria».

Mediene i USA har allerede en stund varmet opp til «det kommende kjemiske angrepet», slik som Wall Street Journal, som nylig skrev at U.S. Says Syria Plans Gas Attack in Rebel Stronghold. Det spiller liksom ingen rolle at et slikt angrep verken ville ha noen som helst militær hensikt og samtidig ville være en sikker måte for Syria til å bestille et vestlig angrep på landet.

Denne gangen er det imidlertid klart at et eventuelt vestlig angrep vil stå overfor et Russland som er svært godt forberedt på en slik situasjon. Det gjør også et angrep mye farligere. Faren for direkte trefninger mellom verdens to fremste atommakter vil være overhengende.

 

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. SHO says:

    Man kan lure på hvilken rolle Tyrkia kommer til å spille fremover i Syria og Idlib.
    Skal feks Tyrkia delta i angrepet mot Idlib for å overta turkmenske områder i Syria?
    I såfall må kanskje Tyrkia få skylden for å ha utført disse gassangrepene?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.