Russiske agenter tatt for å bryte fysikkens lover

0
Russiske agenter tatt på fersk gjerning i det de bryter fysikkens lover.

Britisk etterretning og statsminister Theresa May hevder at de har bunnsolide beviser for at russiske sikkerhetsagenter sto bak det angivelige drapsforsøket på Sergeij Skripal og hans datter. Vi har ikke satt oss inn i det materialet de har presentert. Men vi har notert oss at de to angivelige agentene har vist en bemerkelsverdig evne til å bryte fysikkens lover.

Britisk etterretning har publisert bilder av de to som skal være tatt fra en passasjersluse på Gatwick. Og det morsomme med disse bildene er at de viser at de to er der i nøyaktig samme sekund – uten at den andre er å se. Begge bildene er stemplet med 02/03/2018 og tidsanvisninga: 16:22:43.

Hvis dette skal kunne stemme må en av dem ha klart å teleportere seg inn i kameravinkelen i løpet av under ett sekund. Eller bildene er tatt i to forskjellige, men identisk like sluser – i nøyaktig samme sekund. Eller bildene er manipulert og britisk etterretning har oversett den lille detaljen i venstre hjørne.

Vi skal ikke ta stilling til dette annet enn å si at britisk etterretning til nå har vært svært lite overbevisende i sin behandling av denne saka. Theresa May har investert hele sin prestisje som statsminister og fått sine allierte til å skjerpe sanksjonene mot Russland – nettopp på basis av Skripal-saka. Hun har faktisk ikke råd til å innrømme feil her, og det har heller ikke britisk etterretning.

Vi er også litt skuffet, for i klassisk og god britisk krim pleier det alltid å foreligge et troverdig motiv for forbrytelsen. Til nå har vi ikke fått noen forklaring på hvorfor Russland skulle gjøre en så risikabel operasjon for å drepe en avhopper som ikke har hatt noen betydning for dem på mange år.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelEE. UU. tenía planes de “aniquilar a la Unión Soviética y a China como sociedades viables”
Neste artikkelKollapsede broer og bombede broer
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).