Macron: Europa kan ikke lenger stole på USA når det gjelder sikkerhet

0
Macron taler om militær uavhengighet og Raytheon Europa (innfelt) forbereder seg på kontraktene

Frankrikes president Emmanuel Macron sa i en tale 27. august 2018 at Europa må slutte å basere seg på USA når det gjelder militært forsvar. Dette følger i fotsporene til Tysklands utenriksminister Heiko Maas, som skrev en kronikk i tyske Handelsblatt tar til orde for større europeisk uavhengighet av USA, både militært og økonomisk. Han skriver blant annet:

«Det er viktig at vi styrker europeisk uavhengighet gjennom å etablere betalingskanaler som er uavhengige av USA gjennom å etablere et europeisk pengefond og et uavhengig SWIFT-system.»

Maas skrev også om at «Europa må skape en motvekt» til Washington. Tyskland og Frankrike ivrer for å skape en europahær og å militarisere EU. Den franske og tyske imperialismen har siden annen verdenskrig underordnet seg USA, men nå er de økonomiske og strategiske interessene mer eller mindre på kollisjonskurs i en rekke saker.

Emmanuel Macron og Angela Merkel vil gjerne skape en Euro-hær så snart som mulig. Merkel har lansert et forslag om en europeisk sikkerhetsråd og et europeisk pengefond, som alternativ til det USA-dominerte IMF.

Våpengiganten Raytheon har allerede systemene klare for å bygge opp Europa-hæren.

Spørsmålet er naturligvis hva som skjer med NATO i en slik sammenheng og for oss i Norge kan det bli spørsmål om vi skal være europeiske kaniner eller amerikanske kaniner. For øyeblikket er det USA som har den militære kontrollen over Norge, og den henger sammen med USA styrking av krigsforberedelsene mot Russland hele veien fra Barentshavet til Svartehavet.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.