EU topp: Ungarn er en trussel mot internasjonal orden. USA må intervenere nå!

0
EU-parlamentet. Innfelt Soros-stiftelsens omtale av Gut Verhofstadt.

Tilhengerne av en europeisk føderalstat fornekter seg ikke. En av de fremste av dem er den tidligere statsministeren i Belgia, Guy Verhoftadt. Han er leder for den liberaldemokratiske gruppa i Europaparlamentet (ALDE) og han går til et kraftig angrep på Ungarn i en kronikk i CNN.

I artikkelen retter Verhofstad en serie politiske angrep mot  Viktor Orbán og Ungarn. Han sier at Orbán kveler den frie pressa og demonsiserer NGOer. Særlig er Verhofstadt sint på at Orbán angriper George Soros og hans Central European University. Han angriper Orbán for «i likhet med Donald Trump … å ikke skjule sin forakt for den regelbaserte internasjonale orden og vise sin beundring for sterke menn som Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan.» Han mer enn antyder at han ser på Orbán som en «neo-fascist» og han setter ham på linje med Steve Bannon og den italienske visestatsministeren Matteo Salvini.

Og så kommer konklusjonen:

«Ungarns regjering er en trussel mot den regelbaserte internasjonale orden. Europeiske regjeringer og USA har en moralsk forpliktelse til å intervenere. Vi kan ikke stå og se på og la populistiske høyreekstreme regjeringer trekke demokratiske europeiske stater inn i Vladimir Putins innflytelsessfære og underminere de internasjonale normene som er fastslått etter annen verdenskrig.»

Intervensjon mot en valgt regjering i Europa, et EU- og NATO-medlem, altså, intet mindre.

Verhofstadt gjør ikke mye for å skjule sin entusiasme for George Soros, men så står han da også på lista til Soros-stiftelsen Open Society Foundation over deres over det de kaller sine «Pålitelige allierte i Europaparlamentet 2014-2019». Det står om Verhofstadt i dokumentet at han er «Fiercely progressive, pro-European and federalist, but will focus exclusively on the most politically important files.»

Omslaget til Soros-stiftelsens oversikt over deres pålitelige samarbeidspartnere i EU-parlamentet.

Guy Verhofstadt ønsker å ta fra de nasjonale parlamentene i Europa all makt og  skape en overnasjonal europeisk føderasjon med én regjering, ett budsjett og én hær. For ham er alt som står i veien for dette av det onde, og særlig dersom folkevalgte regjeringer motsetter seg EU-diktat.

Han krever altså at USA intervenerer mot Ungarn «for å stoppe» Orbán. Men hvordan har han tenkt at denne intervensjonen skal skje? Bombing fra lufta? Bakkestyrker? Sanksjoner? Det svarer han ikke på, men bønnen om intervensjon er helt klar og utvetydig. Det er riktignok en smule underlig at han ber Donald Trump, som han tydeligvis avskyr, å intervenere i et av EUs medlemsland.

 

 

 

Avspark for høstkampanjen 22. september

Meld deg på.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.