Saudi-Arabia og Emiratene forhandler om å sende tropper til Nordøst-Syria

3
Saudi-Arabia vil gjerne sende tropper til Nordøst-Syria.

Saudi-Arabia og De forente arabiske emiratene har som tidligere meldt overtatt noe av regninga for å støtte den såkalte «Føderasjonen Nordøst-Syria» etter at Donald Trump forlangte at «nå får andre ta over».

Trump-administrasjonen ønsker også at de om lag 2000 USA-soldatene som nå sikrer den ulovlige okkupasjonen av regionen skal trekkes tilbake og erstattes med «en arabisk styrke». Den saudi-arabiske utenriksministeren Adel al-Jubeir sa i april 2018 at hans regjering var i samtaler med Washington om å sende soldater en slik styrke, noe som også bekrefter utsagn fra sikkerhetsrådgiver John Bolton om at et slikt arbeid er i gang.

En delegasjon av militære eksperter fra Saudi-Arabia, emiratene og Jordan skal ha møtt representanter fra YPG for å diskutere opprettelsen av en slik styrke.  En høytstående kilde i den kurdiske militsen YPG sa til Basnews i april 2018 at USA og gulfstatene er blitt enige om å etablere en arabisk armé i det området kurderne kaller Rojava. Dette skal ifølge kilden være resultatet av forhandlinger mellom US Army og oljediktaturene Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater.

Wikipedia skriver at Saudi-Arabia jobber koordinert med USA i sin støtte til SDF, og at kongedømmet har foreslått for Donald Trump at det opprettes en arabisk styrke i Nordøst-Syria. Egypt har imidlertid avvist å være med. Saudi-Arabia skal også ha opprettet rekrutteringssentra for å skaffe soldater til SDF med løfte om fast månedslønn.

Den saudiarabiske ministeren for Gulf-saker Thamer al-Sabhan besøkte Raqqa sammen med USAs spesialutsending Brett McGurk i oktober 2017 og hadde møte med SDF der. Ifølge SDF hadde saudiaraberne lovt å støtte gjenoppbygginga av Raqqa.

Siden 2013 har Saudi-Arabia vært den viktigste finansielle støttespilleren for terroristene i Syria.

Så nå ønsker altså den islamske staten Saudi-Arabia å sende tropper som angivelig skal bekjempe Den islamske staten IS.

 

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. La dem forhandle med hverandre - for å få inn noe mer en et dusin, så må de ta den grønne bussen.

  2. Johnny says:

    Litt sjokkerende at enkelte “politikere fra Rødt” faktisk støtter opp om okkupasjonen av syriske landområder, i lag med USA, Saudi Arabia, Emiratene, Israel osv.

  3. baluba says:

    Resirkulert. bekjempe IS? Har vi hørt det før? hvordan kan denne løgnen ennå slå an?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere