Saudi-Arabia har bidratt med 100 millioner dollar til Nordøst-Syria

0
Saudi-Arabia og kronprins Mohammad bin Salman er svært opptatte av å støtte det området i Nordøst-Syria som okkuperes av USA med støtte fra SDF.

Eneherskerdømmet i Saudi-Arabia, hodekapperne og folkemorderne mot Jemen, har gitt 100 millioner dollar til «stabiliseringsprosjekter» i Nordøst-Syria. Som kjent er dette det området som kaller seg «Føderasjonen Nordøst-Syria», og som er okkupert av USA i samarbeid med de kurdiskdominerte styrkene til SDF.

Utenriksdepartementet i USA har takket Saudi-Arabia for bidraget og gjort det klart at dette setter USA i stand til å bruke sine planlagte bevilgninger på andre områder.

Saudi-Arabia sier at pengene vil bli brukt til jordbruk, veier, utdanning, opprydding og vannforsyning. Oljediktaturet går altså inn for å bygge sivil infrastruktur for «Føderasjonen». Utenriksdepartementet i Riyadh sier at bidraget er «en del av det løftet som ble gitt i Brussel». Det er uklart om dette betyr at kongedømmet har tenkt å satse enda flere millioner i Nordøst-Syria.

Utenriksdepartementet i Syria tar avstand fra denne økonomiske intervensjonen fra Saudi-Arabias side og kaller den skammelig og farlig.

Vi har jo lest at «Føderasjonen Nordøst-Syria» bygger et demokratisk og feministisk samfunn i denne regionen, og vi vet at dette gjøres under beskyttelse av US Air Force og med betydelige overføringer fra USA i form av våpen, militært utstyr og penger. Inntil nylig hadde USA sendt 5000 billass og 2000 flyladninger med utstyr og våpen til SDF. Og nylig kom det ytterligere 200 billass fra USA til de kurdiske styrkene. Pentagon har budsjettert med å bruke over 300 millioner dollar på dem i 2019.

Det nye er at dette feministiske samfunnet skal bygges ved hjelp av penger fra den islamske staten Saudi-Arabia.  

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.