Russland har gitt USA dokumentasjon om forberedelser til gassprovokasjon i Syria

5
Fra en gassprovokasjon i Syria. Folk fra White Helmets uten verneutstyr i et område der det angivelig er brukt giftgass

Anatolij Antonov, som er Russland ambassadør til Washington, har hatt møte med USAs spesialutsending til Syria, James Jeffrey og assisterende utenriksminister David M. Satterfield og lagt fram for dem det etterretningsmaterialet som Russland har om en mulig ny gassprovokasjon i Syria. Antonov advarte mot at terrorister og falske humanitære organisasjoner som White Helmets kan komme til å lage noe som skal se ut som et kjemisk angrep på Idlib for å utløse et vestlig angrep på Syria. Det er den russiske nyhetskanalen RT som melder dette.

Det russiske forsvarsdepartementet har tidligere sagt at det er terrororganisasjonen Tahrir al-Sham som har fraktet inn tønner med klor og at de blir ledet av spesialister fra den private britiske etterretningsorganisasjonen Olive Group. Men dette firmaet har benektet enhver forbindelse til en slik aksjon.

Det sies at møtet mellom Antonov og de to amerikanerne foregikk i en «profesjonell atmosfære». Det at russerne legger fram sin etterretning for USA viser at de antakelig er ganske sikre på at denne informasjonen er korrekt og at de vil foregripe et mulig USA-angrep på Syria.

Russland har nå utplassert en flåte på minst 25 skip utenfor kysten av Syria og har avansert antiluftskyts på plass. Russland har igjen advart USA, Storbritannia og Frankrike mot å gjennomføre noe angrep på Syria. Et slikt angrep ville være imot FN-pakten og Sikkerhetsrådets resolusjoner, sier talsmenn for Russland. Det siste har de åpenbart rett i, men slike detaljer som folkerett og FN-pakten bryr USA seg lite om. USA risikerer derimot å bli enda mer avslørt denne gangen siden det eventuelt vil bli en lenge varslet provokasjon.

Syrias utenriksminister Walid Muallem hevder at Syria har etterretningsinformasjon om at White Helmets har kidnappet 44 barn for å bruke dem i sin provokasjon med gassangrep. Påstanden er ikke bekreftet av andre kilder og det går an å spørre seg om dette kan stemme. Vil White Helmets virkelig være villige til å gå så langt? Erfaringene fra krigen hittil tilsier at det ikke finnes noen grenser for hvor langt terroristene i Syria er villige til å gå.

Den tidligere Pentagon-tjenestemannen Michael Maloof sier til RT at terroristene har alt å vinne på å lage en slik provokasjon for igjen å prøve å vinne internasjonal sympati.

Idlib er den siste store bastionen for al-Nusra og liknende terrororganisasjoner i Syria. Når denne regionen blir frigjort vil nederlaget deres være fullstendig. Det er derfor grunn til å anta at de ikke vil gi seg uten videre, men kjempe til det siste og ta med seg så mange sivile som mulig i fallet.

Det er rimelig å anta at både USA og Russland ønsker å unngå at de to atommaktene skal komme i kamp i Syria, men marginene er små. Russland kan ikke tillate at USA angriper mål av betydning i Syria eller at USA skal hindre offensiven mot Idlib. Og dersom Russland skulle ønske det har landet nå så mye avanserte våpen til stede i og nær Syria at de vil være i stand til å lamme et angrep. Blant annet har Russland elektroniske systemer på plass som er i stand til å blokkere deler av luftrommet over Syria for amerikanske fly og droner.

Generalløytnant Ben Hodges, som var kommandant for US Army i Europa mener at Russland har systemer på taktisk nivå i den elektroniske krigføringa som overgår det USA sitter inne med.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for TerjeM TerjeM says:

  Media kjører hardt med torturrapporter fra Syria nå for tiden, dokumentert med grøtete satelittbilder, fryktelige tegninger og sosiale medier - påfallende vage bevisformer, som ligner det vi kjenner fra gassangrep eller det som er standard i Ukraina.

  (Dette betyr ikke at det ikke forekommer tortur i Syria, men at omfanget er uklart - uærlige rapporter hjelper ikke å avklare dette. Og timingen og hensikten med avsløringene tydelig er ment å sammenfalle med en militær offensiv.)

  Jeg hadde et par søvnløse netter i april, under forrige tilspissede krise. Det kan ikke fortsette med disse konfrontasjonene stadig vekk før noe går galt.

 2. Avatar for baluba baluba says:

  Det er vel Engelskmennene etteretning som har opprettet, trent og sannsynligvis også styrer denne gruppa White helmets. Gass er blitt et symbol på May. Hun ser derimot ikke ut som hun er så full av gass som våre tre trulter. Hvorfor er det ingen i media som konfronterer/griller statsledere som May og Trump på dette?

 3. Avatar for Johnny Johnny says:

  USA, England og Frankrike ba innstendig Israel om å evakuere White Helmets fra sør-vest syria, og nå forstår man jo hvorfor dette trekløveret var så ivrige etter å evakuere disse menneskene.

  Men, hva gjorde egentlig White Helmets sør-vest syria?
  Og, hvilke opprørere var de i lag med der?

  White helmets kunne selvfølgelig ikke la de Syriske styrkene stå for evakueringen, for da måtte White Helmets ta buss til Idlib i lag med IS, og hele jordkloden ville undre seg! :wink:

 4. Avatar for baluba baluba says:

  Dette har vel egentlig også skjedd tidligere.Ihvertfall har det vært påstander om det. Det blir nok en mer troverdig film når barnet dør.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere