Hemmelig FN-direktiv om å blokkere hjelp til Syria

12
Eva Thomassen

Av Eva Thomassen.

Til alle anstendige mennesker

FN sendte ut et «hemmelig direktiv» i fjor til landene som deltar i krigen mot Syria om å IKKE være med på gjenoppbygging før «Assad- was gone» eller på fint: At en overgangsregjering var på plass. 

Russland utenriksminister Lavrov som er en sindig diplomat, røper denne råttenskapet som gjemmer seg bak FN-flagget. 

Ine Eriksen Søreide har åpenbart mottatt instruksen da hun for noen måneder siden sa at Norge IKKE ville være med på gjenoppbygging så lenge Assad satt ved makten. Jan Egeland og co. følger opp med å si at flyktninger kan ikke reise hjem før all infrastruktur etc. er på plass…Så hvorfor ber ikke Egeland regjeringen å få på «plass det»? Nei, fordi Jan Egeland er en del av våpnene som er brukt mot det syriske folket. Han har heller ikke en eneste gang nevnt de dødbringende sanksjonene mot Syria som gjør at barn med kreft dør. (Se også her.)

Egeland, Norsk Folkehjelp, Redd Barna, NORWAC, Kirkens nødhjelp, Flyktningehjelpen og Leger Uten Grenser har alle operert kun i områder styrt av terrorgrupper. NGOene oppholder seg ulovlig i Syria og må snart forlate landet fordi snart er hele Syria befridd. Da blir det tørke i tilskuddene fra UD og innsamlingaksjoner til barna i Syria.

Det er imidlertid noen som skal få hjelp i Syria og det er de som fortsatt bor i områder kontrollert av terrorgrupper. I Idlib står NGOene på rekke og rad når busser med terrorister kommer fra alle steder den syriske hæren har befridd.

USAs plan B

Raqqa er et slikt satsningsområde. Her beredes grunnen for USAs Plan B. Splitte opp Syria. Man kan godt kalle USA en terrorgruppe. Det samme kan man kalle denne kurdiske militsen SDF. USA og SDF okkuperer 27% av Syria, de mest fruktbare områdene finnes, der oljen er og vannet fra Eufrat.

Raqqa er beleiret av USA og SDF. Der drives det med dugnad i demokrati etter borettslagsmodellen. Det er der denne kurdiske «Føderasjonen Nord-Syria» holder til. SDF har etablert små komiteer og råd som samarbeider med USA om å gjenoppbygge Raqqa.

Der har Norge lovet å rydde miner. Fint, tenker alle. Norge har ikke ryddet en mine i Syria, men nå når USA har okkupert store områder skal det ryddes miner. Her skal det nye Syria bygges…som en begynnelse i hvert fall. Her finner man Norsk Folkehjelp og norske kurdervenner. Erling Folkvord har nettopp vært i Raqqa og ber den norske regjeringen å samarbeide om gjenoppbygging av Raqqa med disse rådene og kanskje han forsnakket seg da han sa at …for det gjør USA allerede. Folkvord snakker ikke om å samarbeide med offentlig sektor slik at 90% av befolkningen kan få glede av norsk bistand.

Råttenskapen er er langt forbi fatteevne. Norge har spytta i 10 milliarder kroner i denne krigen mot Syria. Men, så viser det seg at det var forgjeves. Syria ligger i ruiner, Syria trenger alt. Syria er rammet av de mest dødbringende sankjoner noe land er blitt utsatt for og så får «fredsnasjonen» Norge seg til å si NEI- fordi det syriske folket ikke ville ha «demokrati» og «menneskerettigheter» eller for å si det som det syriske ville si: Vi vil ikke ha et islamistisk styre som har som politikk å kappe hodet av alle damer hvor håret på hodet synes.

Vi vil ha presidenten vår som president fortsatt. Det som smerter Søreide og hennes nærmeste «allierte» er ikke bare at Assad blir sittende, men at han er mer populær enn noensinne. Rart? Nei. Hvorfor ikke? Les FNs hemmelige melding til okkupasjonsmaktene.

De som ikke en gang vil være med på å restaurere Palmyra- der sivilisasjonens vugge lå, som ble inntatt av barbarerne fra Vest. Som ikke bare ødela den unike oldtidsbyen, men som kappet hodet av den verdenskjente arkeologen Assad- som ikke ville røpe hvor han hadde gjemt de dyrebare gjenstandene. Han ble hengt opp ned i en lyktestolpe med hodet plassert under han- hvor han hang til han råtnet. Norske arkeologer kjenner han, men er disse også så svinebundet av FN og regjerningens politikk at de ikke vil hjelpe å restaurere Palmyra?

Det topper seg så klart når det er Russland som ber land i Vest å hjelpe med å gjenoppbygge Syria slik at flyktninger kan flytte hjem – flytte hjem til presidenten som vi nettopp har brukt flyktningene til å legitimere krigen mot Syria med.

Russland er det landet som sammen med den syriske hæren har reddet Syria fra å forsvinne fra kartet. Israel får heller ikke drømmen om å få kontroll over aksen Iran, irak, Syria og Libanon oppfylt.

Vi hater Putin og vi hater Assad og vi hater Iran og vi hater…hater—-hater—men, vi elsker USA. Vi gjør hva som helst for å tekkes USA. Går til krig, etablerer amerikanske baser på norsk jord. Støtter sanksjoner mot Russland, Syria, Iran…kort sagt gjør alt for å få verden til å se ut som en slagmark

Norge vil ikke samarbeide med syriske myndigheter om norske terrorister i Syria. Norge samarbeider ikke med «regimet» selvom «regimet» kan hjelpe folk i Norge til å ikke oppleve den terroren Syria opplever.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Det kan jo være at norske myndigheter forstår at det er mye mer sannsynlig at terroren kommer om vi ikke fortsetter å støtte USA (og Israel).
  Det har jo vært lede-stjernen - gjør som vi sier, ellers…

 2. Avatar for Ludvig Ludvig says:

  Nok et eksempel på Vestens tragiske moralske forfall og skrupuløse holdning til mennesker i nød dekket bak en hyklersk verbal garnityr av humanisme, demokrati og menneskeretter.

 3. Det er en relevant kritik af FN´s såkaldte neutrale rolle, som Eva Thomasen påpeger, og som enhver journalist, der tager sin profession seriøst burde påpege - men som selvfølgelig aldrig nævnes i de USA-Nato styrede medier.
  Men man kan næppe bebrejde de imperialistisk styrede medier´s journalister for deres overfladiske og mildt sagt biased, eller rent ud sagt ensidige rapportering om Syrien.
  Såvel de ´frie´ privat- som ´stats-kontrollerede´ er, som ethvert reflekterende væsen vel forlængst har opdaget, udenrigspolitisk styrede. Så hvis ikke de skriver, som deres arbejdsgivere, og de tråde, de har til imperialismen, ønsker, er det ud af vagten. Og farvel til karrieren!
  Tilsvarende med politikere.Hvis ikke de agerer som pro-Nato/USA støtter, ville de forlængst være udskilt via eksplicitte og subtile mekanismer. - Og kan ikke nå til tops i det politiske beslutningshierarki. Farvel til den politiske karriere.
  Det samme med samfundsforskningen. Under det keynesianske paradigme var den - med undtagelse af den mildt sagt ikke objektive - ikke engang ´på den ene og på den anden side´ men ideologi-styrede anti-sovjetiske Koldkrigsforskning - relativt kritisk.
  Under neoliberalismen, desillusioneres alle samfundsforskningsillusioner om dens objektive målsætninger. Som under den Kolde Krig indgår de som autoritative forskere propagandister på neoliberalismen´s/imperialismen´s side. Det kan enhver forvisse sig om, hvis de nærlæser den generelle ´politologiske´ forskning om eks-Jugoslavien, Libyen og pt. Syrien.

  • Og dens videreformidling til opinionen.
   Hvis det ikke har stået klart før, burde det stå lysende klart nu: Samfundsforskning er, som al anden forskning, afhængig af tildeling af midler fra neoliberale regeringer. Det ved enhver samfundsforsker! Og så meget for den fri forskning!
  • An understatement - if there ever was one . . . . . . . .
 4. Avatar for baluba baluba says:

  Da kan vi konkludere med at den norske regjeringen og Stortinget vet om at USA har planer om å fortsette krigen i Syria. Det er grunnen til at de ikke vil bygge opp noe. Fake kjemisk angrep er i emning med White helmets fra UK, hører vi andre steder. Og i Sverige prøver regjeringspartiene desperat en annen fake propagandaaksjon for å knytte SD til en mulig skyting mot en buss. Hvor dypt kan man synke?

  Jeg kan ikke dy meg for å sitere nrkfakemedias txttv om sanksjonene som Iran, med støtte fra EU, ønsker å å få prøvd i FN domstolen. Her er djupstatens tvangsnyhet fra Washigton til det norske folk:

  -Iran misbruker FN-domstolen
  USAs utenriksminister Mike Pompeo sier USA vil forsvare seg med nebb og klør mot Irans forsøk på å få fjernet de nye (dødelige) sanksjonene gjennom FNs øverste domstol. -Rettsmøtene som Iran står bak nå er misbruk av domstolen, sier pompeo."

  Du snakker om så til de grader å snu ting på hodet. Det norske folket trekekr bare på skuldrene og spiser videre uten å skjønne noen ting.

 5. Avatar for aford aford says:

 6. Avatar for baluba baluba says:

  Da nrk kom til oss på sekstitallet satt en nabo å så på prøvebildet i en uke. :slight_smile:

 7. Avatar for aford aford says:

  Antagelig mindre skadelig for hodet enn etter at de begynte å sende programmer! :slightly_smiling_face:

  Men vi husker jo at det fra f.eks. KrF ble advart mot denne nye fjernsynsteknologien da den kom, og mindre rama ble det knapt da det skulle oppgraderes til farger. Man burde kanskje tatt dem mer på ordet den gangen? Einar Førde polemiserte drepende mot denne skepsisen, såpass vittig at NRK ofte kjører hans forestilling i reprise som underholdning, og vi fikk nå TV her på berget likevel. Førde må kunne regnes som en av de verste koko-li-munkene av den grenen i Ap som i sin tid tusket til seg partiet fra Nordli & Co og gjorde det til det det er - og det det ikke er i dag. Tilfeldig? Neppe. :expressionless:

  tell-lie-vision%20II

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

3 flere kommentarer

Deltakere

Historisk kommentararkiv

12 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.