Detaljer om forhandlinger mellom USA og Syria

1
Syria generalmajor Ali Mamlouk skal ha hatt et viktig møte med offiserer fra USA.

Den libanesiske avisa al-Akhbar har publisert det som skal være et sammendrag av diskusjoner mellom sikkerhetsfolk fra USA og Syria. Møtet skal ha funnet sted i Damaskus i slutten av juni 2018. De amerikanske offiserene kom med et privat fly fra Emiratene og landet på Damaskus internasjonale flyplass. De skal ha hatt møte med sjefen for Syrias sikkerhetsbyrå, generalmajor Ali Mamlouk samt to andre syriske offiserer.

Offiserene fra USA skal ha tilbudt å trekke tilbake USAs styrker i Syria, inkludert al-Tanf-området og den nordøstre delen av landet – øst for Eufrat. De stilte tre motkrav:

1) Full iransk tilbaketrekking fra Syria,

2) Skriftlige garantier om at selskaper fra USA skulle få del i oljefeltene i Øst-Syria og

3) At Syria skulle gi USA alle sine informasjoner om terrorister på syrisk grunn.

De syriske offiserene skal ha svart ganske kaldt at:

  • Dere er okkupanter i Syria som oppholder dere ulovlig her. Kom dere ut, og inntil det skjer behandler vi dere som okkupanter.
  • Syria er ikke alene i regionen, vi er en del av en akse. Iran, Hezbollah og de andre allierte står sammen med oss. Det er ikke noe dere kan endre.
  • Når det gjelder økonomisk virksomhet i Syria vil vi prioritere selskaper fra land som er vennligsinnet og ikke han konspirert mot Syria. Men deres selskaper kan komme inn på et seinere tidspunkt via vestlige eller russiske selskaper. Dette er vårt høflige tilbud.
  • Vi skjønner at dere trenger informasjon om terroristene. Vi har svært omfattende informasjon om dem. Men vi kan ikke dele den med dere før det politiske forholdet mellom våre land er stabilisert.

Er dette referatet korrekt? Sannsynligvis er det riktig. To ledende representanter for USA har sagt til Reuters under løfte om anonymitet at an delegasjon fra USA var i Damaskus på det tidspunktet og andre kilder i USA-alliansen sier til Reuters at de fleste detaljene i referatet fra al-Akhbar er korrekte.

KampanjeStøtt oss

Start diskusjonen på forum.steigan.no

Historisk kommentararkiv

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.