Brukte bilde av John McCain sammen med nazist for å hylle hans «arbeid for menneskerettigheter»

0

Washington Post publiserte en kronikk av den konservative Jennifer Rubin 27. august 2018 der hun lovpriste John McCain for hans arbeid for «menneskerettighetene». Det var en av de mange panegyriske hyllestene til krigshisseren McCain som det går tretten av på dusinet. Men det morsomme med dette oppslaget var at det ble illustrert av McCain sammen med den ukrainske nazisten Oleh Tyahnybok. Denne mannen er kjent for blant annet at han har oppfordret til «krig mot den moskovittisk-jødiske mafiaen» og at han er leder for partiet Svoboda, som er et naziparti av den hitlerske typen. De er beundrere av Adolf Hitler, Joseph Goebbels og Stepan Bandera. Partiet ønsker et «rent Ukraina» og har programfestet vold som politisk virkemiddel for å nå sine mål.

Jatsenjuk, nazisten Oleh Tyahnybok og senator John McCain

John McCain var sammen med Victoria Nuland aktiv på barrikadene i Kiev for å fremme statskuppet i Ukraina og han møtte flere av de høyreekstreme lederne. Tyahnybok møtte han flere ganger. Victoria Nuland ble avlyttet da hun snakket med USAs ambassadør til Ukraina Geoffrey Pyatt på telefon og understreket at USAs kandidat til ny statsminister var «Yats», det vil si Arsenij Jatsenjuk, men at han måtte «snakke med Vitali Klitschko og Oleh Tyahnybok fire ganger i uka». Denne linja hadde McCains fulle støtte.

Tyahnybok var en av lederne for Ukrainas nynazistiske parti, Det sosial-nasjonale partiet, som erklærte at «vi er den hvite rasens siste håp».

 

Les: Vesten samarbeider med nazistene i Ukraina

John McCain møtte nazisten Oleh Tyahnybok mange ganger under sine besøk i Ukraina.
Oleh Tyahnybok, Svoboda

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelEn imperialistisk vår? Libya, Syria og det som måtte følge…
Neste artikkelDetaljer om forhandlinger mellom USA og Syria
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).