Blir det forberedt en ny provokasjon med «kjemiske våpen» i Syria?

0
White Helmets er ikke noe annet enn terroristenes PR-avdeling.

Det russiske senteret for gjenforening i Syria rapporterte i sommer at de hadde fått informasjoner om at White Helmets forberedte en ny provokasjon med «kjemiske våpen» i Syria, denne gangen i Idlib-provinsen. Generalmajor Alexeij Tsygankov sa at senteret hadde fått melding om at White Helmets var ankommet Idlib med videoutstyr, beskyttelsesklær og tønner med uidentifisert væske, samt sju missiler.

Etter som den syriske hæren og deres allierte gjør seg klare til den endelige frigjøringa av Idlib kommer det stadig flere advarsler fra USA om at landet er klart til å angripe Syria igjen dersom regjeringshæren bruker kjemiske våpen. Dette kan også tyde på at en provokasjon er bestilt.

Bloomberg skriver 24. august 2018 at USA har advart Russland om at dersom syriske styrker skulle bruke kjemiske våpen i Idlib, så er USA klart for et alvorlig angrep på landet. Det var sikkerhetsrådgiver John Bolton som sa dette i et møte med sin russiske motpart, Nikolai Patrusjev.

Det russiske forsvarsdepartementet sa 25. august at al-Qaida, nå Hayat Tahrir al-Sham, forbereder et angrep på sivile i Idlib med bruk av kjemiske våpen og at dette vil bli framstilt som et angrep fra den syriske hæren. Militære kilder i Russland sier at konteinere med klor er blitt levert til byen Jisr al-Shigur og derfra til en landsby i nærheten. Kildene hevder også at HTS har fått hjelp av en spesialist fra et privat britisk militærfirma.

White Helmets er notorisk kjent for å ha produsert slike hendelser tidligere som har gitt USA påskudd til angrep på Syria. Disse begivenhetene har typisk blitt arrangert når terroristene har stått foran avgjørende nederlag, slik som i Øst-Ghouta og i Douma.

Russland har hevdet at Storbritannia har vært delaktig i å gjennomføre minst en av disse provokasjonene.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.