Russland hevder at Storbritannia sto bak det falske «gassangrepet»

18
BBCs reporter hevder at han kan bevise over enhver tvil at det angivelige gassangrepet i Douma var fabrikert.

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at de har sikre bevis på at det var Storbritannia som sto bak da White Helmets arrangerte det falske gassangrepet i Douma.
Talsmann for det russiske forsvarsdepartementet, Igor Konashenkov, sa at Russland «med sikkerhet» vet at mellom 3. og 6. april 2018 ble White Helmets satt under sterkt press fra London for så fort som mulig å utføre den provokasjonen som hadde vært forberedt lenge.

Storbritannias FN-ambassadør Karen Pierce, benektet dette.

Russlands utenriksminister Sergeij Lavrov har også vist til «ugjendrivelige bevis» for at en utenlandsk makt hadde arrangert denne provokasjonen. Han nevnte ikke Storbritannia, men det gjorde altså Konashenkov kort tid etter.

Konashenkov sa at russiske soldater i Syria har snakket med dem som arrangerte filmingen av det angivelige angrepet. Ifølge dem ble White Helmets fortalt at i perioden 3. til 6. april ville Jaish al-Islam gjennomføre en serie artilleriangrep på Damaskus for å framkalle en gjengjeldelse fra syriske styrker. Dette skulle White Helmets bruke for å arrangere det som skulle se ut som resulatetet av et kjemisk angrep.

Russerne hadde også snakket med medisinsk personale som hadde behandlet ofrene for det angivelige angrepet. De sa at ingen av dem hadde symptomer på gassforgiftning. Mens pasientene fikk behandling kom ukjente menn med videokamera styrtende inn i sjukehuset og ropte at de hadde vært utsatt for gassangrep. Dette skapte panikk blant pasientene.

Foreløpig er dette den russiske versjonen, men nå er inspektører fra organisasjonen for forbud av kjemiske våpen OPCW i Damaskus. Douma er befridd og de kan fritt og sikkert komme fram til åstedet for det angivelige angrepet og gjøre uavhengige, vitenskapelige undersøkelser.

Det er også grunn til å anta at Russland vil legge fram mer av det bevismaterialet de mener å sitte på, eller at det vil komme ut på andre måter. At forbindelsene mellom White Helmets og Storbritannia er sterke er det ingen grunn til å tvile på.

Hvis Russlands versjon stemmer, peker det i retning av at det er Storbritannia som denne gangen har forsøkt å trekke USA inn i en storkrig i Syria. Dette kommer etter den høyst mistenkelige Skripal-saka, og sett i sammenheng med den, virker ikke det usannsynlig.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. Etter opplysninger fra nå pensjonerte kommentariatproletat Achsel Ford er Fyrsten (Il Principe) fremdeles pensum for statsvitenskap. Det ser ut til at de styrende enten har Niccolò Machiavelli eller Ayn Rand som forbilde, og ikke Terje Bongard og hans bok “Det biologiske mennesket-individer og samfunn i lys av evolusjon”.

  2. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

    Forbildet er eldre enn som så. Like gammel som menneskeheten, i hvertfall. Og han kommer forkledt som en lysets engel, så de tror sikkert at de har sitt på det tørre.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

18 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.