Toppdiplomat fra USA: Vi er klare til å bli stående i Syria

0
USA opprettholder sin ulovlige okkupasjon av syrisk territorium.

En ledende diplomat fra USA besøkte de SDF-kontrollerte områdene i Syria 25. august 2018. Ambassadør  William Roebuck besøkte byene al-Hasakeh, Kobane og Manbij og fortsatte til Raqqa for å møte de USA-allierte SDF-styrkene der. Roebuck uttalte seg på vegne av US State Department og sa at USA er forberedt på å bli stående i Syria også etter at IS er nedkjempet. Han sa:

«Vi er forberedt på å bli stående her, slik også presidenten har gjort klart, for å sikre det varige nederlaget for IS. Og vi fortsetter å være fokusert på at Irans styrker og deres stedfortredere også skal trekkes ut.»

Den såkalte «krigen mot IS» har vært USAs påskudd for sin ulovlige okkupasjon av mer enn en fjerdedel av Syrias territorium. Nå som det påskuddet er brukt opp, er det altså skapt et nytt påskudd for fortsatt okkupasjon, nemlig «å sørge for tilbaketrekking av de iranske styrkene».

Da den syriske hæren erobret en viktig IS-bastion ved Deir Ezzor kunne den slå fast at terroristene var svært godt utrustet med store mengder vestligproduserte våpen. Man kan jo spørre seg om hvor terroristene har fått disse våpnene fra og hvordan tilførselen åpenbart har fortsatt under hele USAs «krig mot IS».

IS hadde svært store mengder vestligproduserte våpen i sin bastion ved Deir Ezzor. Skjermdump fra Sana-video.

 

Forrige artikkelMarxisten Minqi Li om klassekampen i Kina
Neste artikkelBlir det forberedt en ny provokasjon med «kjemiske våpen» i Syria?
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).