Toppdiplomat fra USA: Vi er klare til å bli stående i Syria

0
USA opprettholder sin ulovlige okkupasjon av syrisk territorium.

En ledende diplomat fra USA besøkte de SDF-kontrollerte områdene i Syria 25. august 2018. Ambassadør  William Roebuck besøkte byene al-Hasakeh, Kobane og Manbij og fortsatte til Raqqa for å møte de USA-allierte SDF-styrkene der. Roebuck uttalte seg på vegne av US State Department og sa at USA er forberedt på å bli stående i Syria også etter at IS er nedkjempet. Han sa:

«Vi er forberedt på å bli stående her, slik også presidenten har gjort klart, for å sikre det varige nederlaget for IS. Og vi fortsetter å være fokusert på at Irans styrker og deres stedfortredere også skal trekkes ut.»

Den såkalte «krigen mot IS» har vært USAs påskudd for sin ulovlige okkupasjon av mer enn en fjerdedel av Syrias territorium. Nå som det påskuddet er brukt opp, er det altså skapt et nytt påskudd for fortsatt okkupasjon, nemlig «å sørge for tilbaketrekking av de iranske styrkene».

Da den syriske hæren erobret en viktig IS-bastion ved Deir Ezzor kunne den slå fast at terroristene var svært godt utrustet med store mengder vestligproduserte våpen. Man kan jo spørre seg om hvor terroristene har fått disse våpnene fra og hvordan tilførselen åpenbart har fortsatt under hele USAs «krig mot IS».

IS hadde svært store mengder vestligproduserte våpen i sin bastion ved Deir Ezzor. Skjermdump fra Sana-video.

 

KampanjeStøtt oss

Start diskusjonen på forum.steigan.no