– Fare for ny gassprovokasjon fra USA-koalisjonen i Syria

0
Fra en gassprovokasjon i Syria. Folk fra White Helmets uten verneutstyr i et område der det angivelig er brukt giftgass

Det skal pågå forberedelser til et nytt fingert ”gassangrep” i Syria. Det hevder den russiske generalmajoren Igor Konasjenkov. Han sa at folk fra den USA-støttede Free Syrian Army og amerikanske spesialstyrker forbereder en provokasjon med ”kjemiske våpen” i landsbyen Haqi al-Jafara i Deir Ezzor-provinsen.

Konasjenkov sa at han bygde sine uttalelser på tre uavhengige informasjonskanaler i Syria. Hensikten med en slik provokasjon skal være, som ofte tidligere, å publisere bilder og video i vestlige medier for å legge det politiske grunnlaget for enda et missilangrep og for å rettferdiggjøre et angrep fra jihadistenes side mot regjeringsstyrkene på den østre bredden av Eufrat-floden.

Ifølge det russiske forsvarsdepartementet har jihadistenes mediefolk allerede brakt videoutstyr fram til landsbyen for å kunne gjøre opptakene.

Foreløpig finnes det ingen andre kilder som kan bekrefte meldingene fra det russiske forsvarsdepartementet, men vi vet jo at dette er terroristenes modus operandi. Det var slik de gjorde det i Damaskus, i Khan Sheikhoun i Idlib-provinsen og det var slik de gjorde det i Douma.

I det sistnevnte tilfellet har medisinsk personale som var til stede da White Helmets gjorde sine filmopptak benektet at det fantes spor av kjemikalier på de menneskene som var brakt inn på sykehuset.

Krigen i Syria går dårlig for de jihadistiske leiesoldatene og deres utenlandske bakmenn. Det gjør at de igjen kan være troendes til å gjennomføre enda en gassprovokasjon. De vet jo at slikt slukes rått og ukritisk av vestlige medier.

 

Les også:

Trumps «røde linje»

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.