– Fare for ny gassprovokasjon fra USA-koalisjonen i Syria

0
Fra en gassprovokasjon i Syria. Folk fra White Helmets uten verneutstyr i et område der det angivelig er brukt giftgass

Det skal pågå forberedelser til et nytt fingert ”gassangrep” i Syria. Det hevder den russiske generalmajoren Igor Konasjenkov. Han sa at folk fra den USA-støttede Free Syrian Army og amerikanske spesialstyrker forbereder en provokasjon med ”kjemiske våpen” i landsbyen Haqi al-Jafara i Deir Ezzor-provinsen.

Konasjenkov sa at han bygde sine uttalelser på tre uavhengige informasjonskanaler i Syria. Hensikten med en slik provokasjon skal være, som ofte tidligere, å publisere bilder og video i vestlige medier for å legge det politiske grunnlaget for enda et missilangrep og for å rettferdiggjøre et angrep fra jihadistenes side mot regjeringsstyrkene på den østre bredden av Eufrat-floden.

Ifølge det russiske forsvarsdepartementet har jihadistenes mediefolk allerede brakt videoutstyr fram til landsbyen for å kunne gjøre opptakene.

Foreløpig finnes det ingen andre kilder som kan bekrefte meldingene fra det russiske forsvarsdepartementet, men vi vet jo at dette er terroristenes modus operandi. Det var slik de gjorde det i Damaskus, i Khan Sheikhoun i Idlib-provinsen og det var slik de gjorde det i Douma.

I det sistnevnte tilfellet har medisinsk personale som var til stede da White Helmets gjorde sine filmopptak benektet at det fantes spor av kjemikalier på de menneskene som var brakt inn på sykehuset.

Krigen i Syria går dårlig for de jihadistiske leiesoldatene og deres utenlandske bakmenn. Det gjør at de igjen kan være troendes til å gjennomføre enda en gassprovokasjon. De vet jo at slikt slukes rått og ukritisk av vestlige medier.

 

Les også:

Trumps «røde linje»

Forrige artikkelGanske enkelt historisk
Neste artikkelUSA fortsetter med store våpenleveranser til kurdiske YPG i Syria
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).