USA fortsetter med store våpenleveranser til kurdiske YPG i Syria

0
YPG/SDF er totalt avhengig av USAs militære, materielle og økonomiske støtte til sin kamp i Syria. Uavhengig?

Med Donald Trump som president har USA levert store mengder med våpen til de kurdiske styrkene til YPG og SDF i Syria. Nettmagasinet TheDrive skrev at det dreide seg om tunge maskingeværer, mortere, anti-tank-våpen, pansrede kjøretøyer og en rekke andre våpen, blant dem det spanske EXPAL Integrated Mortar System (EIMOS). USAs støtte til YPG har pågått i årevis, men den har nærmest eksplodert under Trump.

Det dreier seg også om anti-tank-våpenet AT-4 fra Saab Bofors Dynamics, et av verdens mest brukte anti-tank-våpen. En kilde i SDF som har snakket med det russiske nyhetsbyrået Sputnik sier at i juni 2018 har USA sendt 250 ladninger som omfatter pansrede Hummar kjøretøyer, tunge våpen, ammunisjon og våpen.

Alt i alt skal USA ha lavert 4800 lastenbillass med våpen og militært utstyr til de kurdiske styrkene i Syria, skriver Southfront.

Dette viser igjen i hvor stor grad YPG/SDF er et infanteri for USA i Syria, som både er avhengig av USAs flystøtte og av rikelige våpenleveranser fra USA. YPG hevder sjø at de gjennomfører en «demokratisk revolusjon», og det er i så fall den første revolusjonen i sitt slag som er totalt avhengig av USAs militære støtte. YPG hjelper USA å holde kontrollen over det nordøstlige Syria,

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.