USA fortsetter med store våpenleveranser til kurdiske YPG i Syria

0
YPG/SDF er totalt avhengig av USAs militære, materielle og økonomiske støtte til sin kamp i Syria. Uavhengig?

Med Donald Trump som president har USA levert store mengder med våpen til de kurdiske styrkene til YPG og SDF i Syria. Nettmagasinet TheDrive skrev at det dreide seg om tunge maskingeværer, mortere, anti-tank-våpen, pansrede kjøretøyer og en rekke andre våpen, blant dem det spanske EXPAL Integrated Mortar System (EIMOS). USAs støtte til YPG har pågått i årevis, men den har nærmest eksplodert under Trump.

Det dreier seg også om anti-tank-våpenet AT-4 fra Saab Bofors Dynamics, et av verdens mest brukte anti-tank-våpen. En kilde i SDF som har snakket med det russiske nyhetsbyrået Sputnik sier at i juni 2018 har USA sendt 250 ladninger som omfatter pansrede Hummar kjøretøyer, tunge våpen, ammunisjon og våpen.

Alt i alt skal USA ha lavert 4800 lastenbillass med våpen og militært utstyr til de kurdiske styrkene i Syria, skriver Southfront.

Dette viser igjen i hvor stor grad YPG/SDF er et infanteri for USA i Syria, som både er avhengig av USAs flystøtte og av rikelige våpenleveranser fra USA. YPG hevder sjø at de gjennomfører en «demokratisk revolusjon», og det er i så fall den første revolusjonen i sitt slag som er totalt avhengig av USAs militære støtte. YPG hjelper USA å holde kontrollen over det nordøstlige Syria,

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkel– Fare for ny gassprovokasjon fra USA-koalisjonen i Syria
Neste artikkelHåndtrykket som senket militæraksjene
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).