Det er ikke så farlig å være liten, hvis man bare skjønner motstanderens svakheter og lærer seg å bruke slynge

9

I en rapport fra Pentagon bekymrer de militære i USA seg over at mens USA tidligere hadde stor kontroll over verdensopinionen og blir utfordret av «en ukontrollert spredning av informasjon».

Og det er dette som er vårt poeng i dag. Det er lite vi kan gjøre for å påvirke de store linjene i verdensøkonomien. De følger sin egen logikk, og for USA, er det som vi ser strake veien mot en mindre viktig rolle enn man er vant med. Det er heller ikke stort vi kan gjøre med det faktum at USA fortsatt er verdens desidert største militærmakt med kapasitet til å ødelegge jorda flere ganger, hvis det skule ha vært mulig.

Men det vi faktisk kan gjøre noe med er kampen om verdensopinionen. På tross av at USAs medieindustri til mer enn 90% er eid av de samme selskapene som eier våpenindustrien og bankene, og opptrer deretter, er de tydeligvis ikke i stand til å kontrollere verdensopinionen, hvis vi skal tro Pentagon.

Vårt arsenal er ikke stort, men vi er mange, hvis vi bare har vett på å utnytte det. Vi kan spisse de giftige pilene våre og skyte dem der det merkes aller mest. Selv en kjempe kan drives til vanvidd av en mygg.

I artikkelen How To Fight The Establishment Propaganda Machine And Win skriver Caitlin Johnstone at dersom systemets propagandamaskin er en hai og vi er en tiger, så tving dem til å kjempe mot oss i jungelen.

Og vi bør gjøre som hun sier: gå i klinsj med dem, ikke la dem få rast eller ro, flerre opp fortellingene deres, ikke en gang, men om igjen og om igjen. Aldri glemme Kuwait, Irak, Libya, Ukraina, Jemen eller Syria.

Vi skal plukke fram de gamle løgnene når de nye kommer, slik at folk som har vært lurt en gang, to ganger eller tre ganger før, kan få se at de er i ferd med å bli lurt igjen.
Det er ikke noe som styrker mistilliten til systemet som følelsen av å bli lurt.

steigan.no er en liten mediekanal, men vi blir lagt merke til, noe selv nettavisens Gunnar Stavrum må innrømme. Og vi betyr allerede en del for å skape en opinion mot krigene og undertrykkinga. Vi kan bli lagt bedre hvis vi blir noen flere og har litt mer å rutte med.

Hva med å gi litt feriepenger i dag til konto 9001 30 89050. Eller hva med å bli fast støtteabonnent? En hundrings eller to i måneden er gull for oss som bruker penger så ekstremt sparsomt.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Steigan.no er blitt lagt merke til ja, og sitert blant annet av utenlandske medier, som russisk media. Noe som gjør at Steigan.no spesielt og andre norske blogger som er kritiske til den globale finanskapitalen garantert vil bli overvåket av the Department of Homeland Security (DHS) nye program, som nå vil begynne å samle informasjon om hundretusenvis (!) av journalister, redaktører, korrespondenter, påvirkere på sosiale medier og bloggere verden over, og samle inn “all relevant informasjon om dem”.

  “So if you have a website, an important blog or you are just very active on social media, the Department of Homeland Security is going to put you on a list and will start collecting information about you”.

  “As part of its “media monitoring,” the DHS seeks to track more than 290,000 global news sources as well as social media in over 100 languages, including Arabic, Chinese and Russian, for instant translation into English”.

  Mere enn 290000 nyhetskilder over hele verden, også sosiale medier på over 100 språk. Hvis dette er riktig, må det være det det største initiativet hittil som den globale storkapitalen har iverksatt for å overvåke sine kritikere. En overvåkning en må være redd for vil bety at DHS ser etter en strategi for å tie dem, prøve å finne nye unnskyldninger til å sensurere, og med hensikt å stoppe treffsikre analyser som feks kan bli spredd på sosiale medier?

 2. Avatar for ABC ABC says:

  ‘Vi skal plukke fram de gamle løgnene når de nye kommer, slik at folk som har vært lurt en gang, to ganger eller tre ganger før, kan få se at de er i ferd med å bli lurt igjen’

  Klokt… Lett å skifte mediekanaler idag og lettere blir det. Merkevarebygging er melodien og steigan vs MSM kan jo overraske.

 3. Avatar for AndersP AndersP says:

  För en tid sedan fick jag frågan varför jag lade ner så mycket tid på att skriva bidrag till olika bloggar, främst lindelof.nu. Jag svarade att det var mitt bidrag till att 1) förhindra ett 3:e världskrig, 2) att Sverige drogs in i NATO och 3) som ett försvar för etablerade demokratiska friheter.

  Frågeställaren log och undrade lite spydigt om jag inte överdrev min egen betydelse???

  Nä, svarade jag. På den tiden Sverige hade en värnpliktsarmé hade jag blivit inkallad om landet angreps. Skulle jag då ha sagt: -Nää, vad spelar det för roll om lilla jag finns med i försvarsstyrkorna??? Den kan ju räknas i hundratusentals soldater och en man mer eller mindre spelar ju ingen som helst roll!

  Självfallet skulle jag inte sagt det, och hade jag sagt det skulle det inte ha accepterats.

  Samma sak gäller nu i det opinionskrig som rasar på Nätet. Ju fler vi är desto starkare är vi. På samma sätt som en svensk värnpliktig skulle känt extra trygghet vetandes att han inte var den ende som försvarade Sverige, hämtar jag trygghet i vetenskapen att jag i dagens försvarskamp inte är ensam utan är “en av många, många”.

 4. Steigan.no må aldri bli en merkevare, men en markedsføringsplattform for merkene sannhet og anstendighet.

 5. Avatar for ABC ABC says:

  Merkevarebygging er viktig i dagens alt mer transparente og skiftande alt mer digitale miljø typ. Penger styr og i en overgangsfase så kjør ‘Fight fire with fire’ er min tanke:)

 6. Avatar for ABC ABC says:

  Ja men i den verden vi lever i så trenger de mange gode menneskene mer økonomiske muskler og mer gode markedsførere. Nå ut med budskap som genererer i mer oppslutning og derigjennom mer penger som kan brukes til å skape oppmerksomhet.

  “Money is not the only answer, but it makes a difference.” - Barack Obama

 7. Hvis dagens samfunn alt mer er transparent, er merkevarer kontraproduktivt.

 8. Avatar for ABC ABC says:

  Mennesker tar enkle valg. Prioriteringer i stresset voksenliv og merkevara er viktig da mennesker ikke gidder å lete etter alternativ. Dvs god plan og svekke MSM gjennom å avdekke gamle løgner og tilby alternativ med kommentatorfelt. Noe som gir validitet eller gyldighet med lite humor. Trur jeg da:)

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

1 flere kommentar

Deltakere