Det er ikke så farlig å være liten, hvis man bare skjønner motstanderens svakheter og lærer seg å bruke slynge

0

I en rapport fra Pentagon bekymrer de militære i USA seg over at mens USA tidligere hadde stor kontroll over verdensopinionen og blir utfordret av «en ukontrollert spredning av informasjon».

Og det er dette som er vårt poeng i dag. Det er lite vi kan gjøre for å påvirke de store linjene i verdensøkonomien. De følger sin egen logikk, og for USA, er det som vi ser strake veien mot en mindre viktig rolle enn man er vant med. Det er heller ikke stort vi kan gjøre med det faktum at USA fortsatt er verdens desidert største militærmakt med kapasitet til å ødelegge jorda flere ganger, hvis det skule ha vært mulig.

Men det vi faktisk kan gjøre noe med er kampen om verdensopinionen. På tross av at USAs medieindustri til mer enn 90% er eid av de samme selskapene som eier våpenindustrien og bankene, og opptrer deretter, er de tydeligvis ikke i stand til å kontrollere verdensopinionen, hvis vi skal tro Pentagon.

Vårt arsenal er ikke stort, men vi er mange, hvis vi bare har vett på å utnytte det. Vi kan spisse de giftige pilene våre og skyte dem der det merkes aller mest. Selv en kjempe kan drives til vanvidd av en mygg.

I artikkelen How To Fight The Establishment Propaganda Machine And Win skriver Caitlin Johnstone at dersom systemets propagandamaskin er en hai og vi er en tiger, så tving dem til å kjempe mot oss i jungelen.

Og vi bør gjøre som hun sier: gå i klinsj med dem, ikke la dem få rast eller ro, flerre opp fortellingene deres, ikke en gang, men om igjen og om igjen. Aldri glemme Kuwait, Irak, Libya, Ukraina, Jemen eller Syria.

Vi skal plukke fram de gamle løgnene når de nye kommer, slik at folk som har vært lurt en gang, to ganger eller tre ganger før, kan få se at de er i ferd med å bli lurt igjen.
Det er ikke noe som styrker mistilliten til systemet som følelsen av å bli lurt.

steigan.no er en liten mediekanal, men vi blir lagt merke til, noe selv nettavisens Gunnar Stavrum må innrømme. Og vi betyr allerede en del for å skape en opinion mot krigene og undertrykkinga. Vi kan bli lagt bedre hvis vi blir noen flere og har litt mer å rutte med.

Hva med å gi litt feriepenger i dag til konto 9001 30 89050. Eller hva med å bli fast støtteabonnent? En hundrings eller to i måneden er gull for oss som bruker penger så ekstremt sparsomt.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.