Vitnemål fra Øst-Ghouta – White Helmets fabrikkerte «kjemiske angrep»

1

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Avatar for baluba baluba says:

    Overs:De hvite hjelmene hadde små produksjonslokaler der de produserte plastikkmaterialer som hadde en lukt forskjellig fra kjemiske gasser, en kvelende lukt… …hvis du brenner et stykke plast kan du stå der og kjenne lukta av det, det vil raskt forårsake pusteproblemer… de gjorde mye av dette i Ghouta. De White Helmets (WH) langet mange av dem… de plasserte fem fat/tønner i hvert verksted, fylte dem så opp med plast og satte fyr på dem så de brant skikkelig, for så å påstå at de prøvde å ekstrahere diesel og bensin fra denne plastenblandingen… mens denne inneholdt en del materialer som hadde enn lukt som var forskjellig fra den kjemiske våpen ville gi. Disse fatene/tønnene ville eksplodere. Jeg har sett mange av dem med egne øyne gå i lufta. Jeg vet også ekstakt hvor de var lokalisert. Jeg kan ta dere med til Ghouta, til området hvor tankene er. De som eksploderte drepte folk. En gang var jeg i bilen da en tank eksploderte. Jeg kjørte omtrent 150 meter fra den og så den fra bilvinduet. En stor indkule full av (smeltet) plast. Det føy opp i lufta og ble revet i biter som landet på folk. Noen ble drept mens andre ble alvorlig skadet uten å dø. 1,5 time senere hørte vi på radioen at “den syrisk/arabiske hæren hadde truffet Ghouta med kjemiske våpen, i Hamoriya”. Jeg så dette med egne øyne og fasilitetene er enda der. Jeg kan ta dere dit og vise dere hvor dette hendte. Tankene som eksploderte er fortsatt der. Helt nylig ved den første svingen i Beit Sawa mellom Hamouryeh, Beit Sawa og Ashaari land…der er det et smug hvor tankene har blitt gjemt… og på høyresiden kan du spotte verkstedene. Det var sånn de (WH) pruduserte noen som var forskjellig fra kjemiske våpen. Når tretti til førti mennesker døde ville de gå rundt og fortelle at den syrisk/arabiske hæren hadde angrepet Østre-Ghouta med kjemiske våpen. “Vi visste hva som skjedde uten å kunne si et ord om det. Han, en av de (WH) var nær ved å åpne ild mot blien min da jeg slakket ned etter å ha sett tanken eksplodere. Han ba meg om å dra”–" Dette var ikke noe jeg skulel blande meg inn i." Jeg sa til ham at noen mennesker brant, da skrek han til meg og truet med å skyte, så jeg gav full gass og kjørte derfra. Og jeg var ikke alene om det. det var mange som gjorde som jeg. De som var brent og lemlestede og de døde – timer senere, og neste dag så du dem (WH) på nyhetene der de hevdet at “Østre-Ghouta hadde blitt rammet av et angrep med kjemiske våpen.” Det var ikke kjemiske våpen og lokalene der de gjorde dette er enda der… De blandet plast og diesel og få tankene til å eksplodere i lufta for å terrorisere og drepe folk … slik at vestlige landene ville tro at det var et angrep med kjemiske våpen, mens de vestlige landene – egentlig selv – stod for produksjonen av aktuelle kjemiske våpen brukt andre steder.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere