USA vurderer å kutte støtten til White Helmets

0
White Helmets (al-Qaida) bruker hele tida barn i propaganda for full krig

Hvis noen har vært i tvil om hvem som betaler regningene til White Helmets og hvem som har nytte av dem, bør denne tvilen ha fordampet da talsperson for USAs UD Heather Nauert roste dem i høye toner.

Hun roste dem for det «arbeidet de gjør på vegne av USA og koalisjonens styrker» og lovte å «fortsette å betale regningene deres». Men nå vurderer US State Department likevel å kutte støtte til denne propagandaorganisasjonen, skriver Newsweek.

Faktisk skal USAs UD allerede ha frosset videre utbetaling til White Helmets inntil man har gjort en videre vurdering. Dette kom som et sjokk på WHs leder Raed Saleh, som sier at hans siste møte med State Department i mars var «svært positivt». Saleh sjøl har tidligere vært nektet adgang til USA fordi han har stått på UDs terrorliste.

Om lag en tredel av inntektene til White Helmets kommer fra USA. Ellers er gruppa finansiert av Storbritannia, Nederland, Danmark samt av diverse oljediktaturer. White Helmets ble opprettet av Storbritannia av den tidligere SAS-soldaten James Le Mesurier og gruppa er notorisk kjent for å samarbeide tett med terrorgrupper som IS og al-Nusra. Le Mesurier ble ifølge våpeninspektør Scott Ritter i 2013 gitt startkapital av Qatar, Japan, USA og Storbritannia for å etablere White Helmets.

Hele diskusjonen om finansiering av White Helmets avslører i hvor stor grad gruppa er et redskap for vestlige imperialistiske interesser uansett om State Department skulle ta bevilgningene ut av fryseboksen igjen.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.