Syriske demonstrasjoner mot de USA-støttede kurderstyrkene i Raqqa

1

Demonstranter protesterte i gatene i Raqqa mot de USA-støttede kurdiske YPG-styrkene 29. mai 2018. Dette skriver Middle East Monitor. Demonstrantene krevde at de kurdiske styrkene skulle forlate området. Dette omtales også i et oppslag hos det tyrkiske byrået Yeni safak.

Demonstrantene ropte slagord mot de kurdiske myndighetene og protesterte mot det føderale systemet de prøver å opprette i de områdene de har kontroll over. YPG skal ha sendt militsgrupper for å slå ned demonstrasjonene. Det hevdes at det ble skutt med skarpt og at noen skal ha blitt såret. Foreløpig er det ingen andre kilder som kan verifisere akkurat dette. Men demonstrasjonene er omtalt i mange medier i Midtøsten.

Protestene skal ha kommet etter at YPG innførte tvungen rekruttering av menn mellom 18 og 30 år i byen. De USA-støttede kurdiske styrkene SDF har sikret seg kontroll over store deler av det nordøstlige Syria og har der opprettet det de kaller Føderasjonen Nordøst Syria.

YPG har tatt en del IS-jihadister til fange og skal nylig ha utlevert over 90 av dem til syriske myndigheter.

Les:

USA har opprettet en serie ulovlige militærbaser i Syria

USA har ti ulovlige militærbaser i Nordøst-Syria og nylig har også Frankrike sendt styrker dit og blant annet etablert seks artilleribatterier.

I en Dresden-aktig bombing ble mesteparten av Raqqa by totalt ødelagt av  USA. Der ordnet også USA en flukt for de resterende IS-militsene der. BBC har avslørt en hemmelig avtale mellom USA og IS som lot hundrevis av IS-krigere og deres familier unnslippe fra Raqqa under bevoktning av den amerikanske og britiskledede koalisjonen og de kurdiske styrkene som kontrollerer byen. Konvoien inkluderte noen av de mest notoriske medlemmene av IS og dusinvis av utenlandske jihadister. En del av disse har spredd seg ut over Syria og noen er kommet så langt som til Tyrkia. Etter å ha fordrevet IS satte USA SDF-styrkene til å patruljere byen.

KampanjeStøtt oss

Start diskusjonen på forum.steigan.no

Historisk kommentararkiv

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.