USA har opprettet en serie ulovlige militærbaser i Syria

6
En ulovlig USA-base i de kurdiskkontrollerte områdene i Syria

«USA har etablert sine militære baser i de områdene der vi har nedkjempet Da’esh,” sier en ledende representant for SDF-styrkene i Syria. Med svært lite fanfare i vestlige medier, etablerer USA i det stille et fiendtlig militært fotavtrykk i Syria, skriver Vanessa Beely.

Ved å etablere en kjede med flybaser, militære utposter og missilbaser i Syria, er USA en ulovlig okkupant av en suveren nasjon. Antall amerikanske militære installasjoner i Syria har økt til åtte baser i henhold til nylige rapporter, og muligens ni ifølge en annen militæranalytiker.

Vi bør heller ikke glemme Israels nærvær på Golanhøydene. Dette kan også lett bli med på listen over amerikanske militære utposter i Syria.

En ulovlig USA-base i de kurdiskkontrollerte områdene i Syria

To regionale etterretningskilder ble offentliggjort i midten av juni 2017, som sa at det amerikanske militæret flyttet en ny lastebilmontert rakettrampe fra Jordan til en amerikansk base i Al-Tanf i Sørøst-Homs, nær de irakiske og jordanske grensene, og styrket sitt nærvær i området.

Kildene sa at (High Mobility Artillery Rocket Systems – HIMARS) hadde blitt flyttet inn i ørkengarnisonen, som er blitt bygd opp da den amerikanskledede koalisjonen angrep stillingene til de syriske styrkene for å hindre dem i å komme frem mot al-Tanf basen.

En rapport i FarsNews antyder at USA nå har etablert totalt seks militære flybaseanlegg. Dette kan være ønsketenkning fra de kurdiske fraksjonenes side som ønsker å etablere en selvstendig kurdisk stat i Syria [det må bemerkes at mange syriske kurdere motsetter denne agendaen og har vært lojale mot Syria].

«USA har satt opp to flyplasser i Hasaka, en flyplass i Qamishli, to flyplasser i Al-Malekiyeh (Dirik), og en annen flyplass i Tal Abyadh ved grensen til Tyrkia i tillegg til et militærkampsenter i byen Manbij i Nordøstlige Aleppo, «sa kilden.

USA har på ingen måte gitt opp å splitte opp Syria, og ser tydeligvis de kurdiske styrkene som nyttige redskaper for å nå sine mål.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

  1. Er det noe geografisk mønster i det som skjer her, feks at basene ligger slik til at de kan brukes til militært å forsvare en framtidig trase for gassrørledning fra Qatar gjennom Syria til Europa? Og også til å stoppe landveisforbindelsen mellom Iran og Syria? Den norske basen/leiren ligger vel i nærheten av Al-Tanf i Syria der veiforbindelsen til Iran går.

  2. Eg tvilar ikkje på at USA ønskjer å bruke SDF (Dei syriske demokratiske styrkane) og kven som helst andre til å nå USA sine eigne mål i Syria. Og eg vil tru USA sitt fremste mål er eit Syria som er oppdelt i svake og helst USA-lojale statar. Men kven er dei kurdiske fraksjonane «som ønsker å etablere en selvstendig kurdisk stat i Syria»?

  3. Förutom de baser som omtalas här har USA sina militärbaser, avlyssningsstationer och radaranläggningar över hela världen (1000st) 110 baser i Japan t.ex. och 83 i Sydkorea.USA har delat in världen i 9 militära kommandon:.EUCOM-Europakommandot, centrum i Stuttgart. AFRICOM, Afrika kommandot centrum Stuttgart,Tyskland. PACOM.Pacific Command, Centrum Hawaii. CENTCOM, Central kommandot- Mac Dill, Tampa, USA. NORTHCOM, Northern Command. Koordinerar på hemmaplan och runt världen. SOUTHCOM, Southern Command – hela Latinamerika, Karibien-Florida. SOCOM,Specoial Operations-Mac Cill, Florida. USSTRATCOM-US Strategic Command, Rymdstyrkorna, kärnvapenstyrkorna. Offut Air Base,Omaha. US Transport Command, Scott Air Force Base, Illinois, USA. USA har Kärnvapen, B61 Mod 11, utplacerade i Turkiet, Italien, Tyskland, Belgien, Nederländerna. Förutom detta: 8 kärnvapenbestyckade Trident u-båtar patrullerar ständigt i havens djup- 2st i Norra Ishavet, 6 i Stilla havet utanför Kina. USA har stora flottor: 4e flottan patrullerar Latinamerikas vatten, 5e flottan Persiska viken, 6e flottan Medelhavet, 7e flottan Ostasien. USA har nära nog total hegemoni i Rymden och Svalbard och Vardö i Nordnorge är en viktiga platser för USAs installationer av radar för USAs rymdkrigföring. För vidare läsning: Catherine Lutz, Bases of Empire, 2009, och Dave Vine: Base Nation. How US military bases abroad harm America and the World .2015.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.