USA har opprettet en serie ulovlige militærbaser i Syria

0
En ulovlig USA-base i de kurdiskkontrollerte områdene i Syria

«USA har etablert sine militære baser i de områdene der vi har nedkjempet Da’esh,” sier en ledende representant for SDF-styrkene i Syria. Med svært lite fanfare i vestlige medier, etablerer USA i det stille et fiendtlig militært fotavtrykk i Syria, skriver Vanessa Beely.

Ved å etablere en kjede med flybaser, militære utposter og missilbaser i Syria, er USA en ulovlig okkupant av en suveren nasjon. Antall amerikanske militære installasjoner i Syria har økt til åtte baser i henhold til nylige rapporter, og muligens ni ifølge en annen militæranalytiker.

Vi bør heller ikke glemme Israels nærvær på Golanhøydene. Dette kan også lett bli med på listen over amerikanske militære utposter i Syria.

En ulovlig USA-base i de kurdiskkontrollerte områdene i Syria

To regionale etterretningskilder ble offentliggjort i midten av juni 2017, som sa at det amerikanske militæret flyttet en ny lastebilmontert rakettrampe fra Jordan til en amerikansk base i Al-Tanf i Sørøst-Homs, nær de irakiske og jordanske grensene, og styrket sitt nærvær i området.

Kildene sa at (High Mobility Artillery Rocket Systems – HIMARS) hadde blitt flyttet inn i ørkengarnisonen, som er blitt bygd opp da den amerikanskledede koalisjonen angrep stillingene til de syriske styrkene for å hindre dem i å komme frem mot al-Tanf basen.

En rapport i FarsNews antyder at USA nå har etablert totalt seks militære flybaseanlegg. Dette kan være ønsketenkning fra de kurdiske fraksjonenes side som ønsker å etablere en selvstendig kurdisk stat i Syria [det må bemerkes at mange syriske kurdere motsetter denne agendaen og har vært lojale mot Syria].

«USA har satt opp to flyplasser i Hasaka, en flyplass i Qamishli, to flyplasser i Al-Malekiyeh (Dirik), og en annen flyplass i Tal Abyadh ved grensen til Tyrkia i tillegg til et militærkampsenter i byen Manbij i Nordøstlige Aleppo, «sa kilden.

USA har på ingen måte gitt opp å splitte opp Syria, og ser tydeligvis de kurdiske styrkene som nyttige redskaper for å nå sine mål.

Forrige artikkelØyestikkerdrone det neste for de militære?
Neste artikkelTyrkia nærmer seg en missilavtale med Russland
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).