USA har opprettet en serie ulovlige militærbaser i Syria

0
En ulovlig USA-base i de kurdiskkontrollerte områdene i Syria

«USA har etablert sine militære baser i de områdene der vi har nedkjempet Da’esh,” sier en ledende representant for SDF-styrkene i Syria. Med svært lite fanfare i vestlige medier, etablerer USA i det stille et fiendtlig militært fotavtrykk i Syria, skriver Vanessa Beely.

Ved å etablere en kjede med flybaser, militære utposter og missilbaser i Syria, er USA en ulovlig okkupant av en suveren nasjon. Antall amerikanske militære installasjoner i Syria har økt til åtte baser i henhold til nylige rapporter, og muligens ni ifølge en annen militæranalytiker.

Vi bør heller ikke glemme Israels nærvær på Golanhøydene. Dette kan også lett bli med på listen over amerikanske militære utposter i Syria.

En ulovlig USA-base i de kurdiskkontrollerte områdene i Syria

To regionale etterretningskilder ble offentliggjort i midten av juni 2017, som sa at det amerikanske militæret flyttet en ny lastebilmontert rakettrampe fra Jordan til en amerikansk base i Al-Tanf i Sørøst-Homs, nær de irakiske og jordanske grensene, og styrket sitt nærvær i området.

Kildene sa at (High Mobility Artillery Rocket Systems – HIMARS) hadde blitt flyttet inn i ørkengarnisonen, som er blitt bygd opp da den amerikanskledede koalisjonen angrep stillingene til de syriske styrkene for å hindre dem i å komme frem mot al-Tanf basen.

En rapport i FarsNews antyder at USA nå har etablert totalt seks militære flybaseanlegg. Dette kan være ønsketenkning fra de kurdiske fraksjonenes side som ønsker å etablere en selvstendig kurdisk stat i Syria [det må bemerkes at mange syriske kurdere motsetter denne agendaen og har vært lojale mot Syria].

«USA har satt opp to flyplasser i Hasaka, en flyplass i Qamishli, to flyplasser i Al-Malekiyeh (Dirik), og en annen flyplass i Tal Abyadh ved grensen til Tyrkia i tillegg til et militærkampsenter i byen Manbij i Nordøstlige Aleppo, «sa kilden.

USA har på ingen måte gitt opp å splitte opp Syria, og ser tydeligvis de kurdiske styrkene som nyttige redskaper for å nå sine mål.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.