«McStrike» 1. mai i Storbritannia

1
På 1 maj fick arbetare på fem McDonaldsrestauranger i Manchester, Cambridge, Crayford och Watford ut i strejk.

Fra den svenske avisa Proletären.

Arbetare på fem McDonaldsrestauranger i Storbritannien gick ut i strejk på 1 maj. De kräver löneförhöjningar och ett slut på så kallade nolltimmeskontrakt.

STORBRITANNIEN Anställda på McDonalds i Storbritannien har fått nog av låga löner och orättvisa anställningskontrakt.

På 1 maj fick arbetare på fem McDonaldsrestauranger i Manchester, Cambridge, Crayford och Watford ut i en strejk, organiserad av facket BFAWU (Bagerianställda, livsmedelsarbetares och allierades förbund). Under hashtaggen ”McStrike” har de fått uppmärksamhet på sociala medier och stöd av bland annat snabbmatsarbetare i USA.

Strejken är den andra bland McDonaldsanställda i Storbritannien, efter att en första strejkomgång i september förra året.

Facket kräver ett slut på nolltimmeskontrakt, en typ av behovsanställning i Storbritannien där den anställde inte är garanterad någon arbetstid alls, lika lön för alla arbetare oavsett ålder, och minst 10 pund (120 kr) i timmen.

Les også:

‘McStrike’: McDonald’s workers walk out over zero-hours contracts

McStrike on May Day: Workers Demand Better, More Equal Wages

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Dette er altså arbeidsforhold som EU tillater. Dette viser at arbeidstakere i land som har vært lengst i EU, har dårligst arbeidsvilkår, også pensjonsrettigheter og helseforsikring. Jo lenger et europeisk land har vært fullverdig EU medlem, jo mer ligner arbeidsvilkårene slik de er der hvor EU ble oppfunnet, USA. Som mange alt venstre lesere kjenner til, er EU klekket ut av CIA, for å få europeiske land til å åpne sine økonomier for privatisering, så global USA basert storkapital kan kjøpe landenes aktiva og innføre markedsøkonomi.

    Vi har tidligere sett hvordan Amazons lagerpersonale blir behandlet, de blir redusert til biologiske roboter, ikke bare i Storbritannia, også i andre EU land som Tyskland. De store fagorganisasjonene har altså blitt satt helt på sidelinjen i EU land. Det er god grunn til å tro at de er infiltrert, noe en skulle tro om feks LO etter Hågensen.

    Dette skulle være grunner gode nok for nordmenn å snu ryggen til EU. Ca 70% av nordmenn er i mot EU, som virker betryggende, men pussig nok er ca 50% positive til EØS, som slik som den virker her, er en EU avtale med EØS på omslaget, siden Norge er flinkest i klassen til å underordne seg EUs direktiv.

    Det virker ikke som hvordan arbeidsforholdene har blitt i EU land har nyhetens interesse for NRK og hovedmedia her, nordmenn skal lures inn i EU uten at de vet det litt etter litt, slik som bla finanstilsynet ble langt under Brussel i ferietiden sommeren 2016 med APs stemmer.

    Det skulle vært interessant å høre bla Støres kommentarer til hvordan arbeidsforholdene er EU land. APs ledelse vil inn i EU, og har ved å tilslutte seg til Lisboa traktaten 2009, sagt seg enig i at markedsøkonomi skal være fundament i EU. Skal da AP få kalle seg et arbeiderparti når de vil inn i EU, og med en tidligere direktør for Wold Economic Forum i ledelsen?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere