Intervjuer i russiske medier

0
Skjermdump fra Sputnik News.

Av Pål Steigan.

Det vi skriver på steigan.no blir lagt merke til i Russland. 16. mai 2018 ville Sputnik News vite hva undertegnede mente om at den russiske journalisten Kirill Vyshinsky var blitt arrestert i Kiev og tiltalt for forræderi. Denne saka har vi omtalt her:

Ukraina angriper pressefriheten

Sputnik refererer meg slik:

«Pal Steigan, writer and editor of Norwegian news portal steigan.no, called Vyshinsky’s detention «an overt attack on the freedom of the press.» According to the journalist, the fact «that the chief prosecutor in Kiev also has charged him for “treason” adds much to the seriousness of the case.»

Pointing out that the Ukrainian government and particularly its security services are heavily «infested» by far-right and neo-Nazi elements, Steigan stressed that «in times of conflict it is more important than ever that the principles of freedom of the press are upheld.» It can only be hoped, he said, «that Mr. Vyshinky’s Western colleagues demand his release and protest this attack on journalism and the press.»»

Sputnik har tidligere intervjuet meg om Facebook, White Helmets og polsk revansjisme.

Også russiske Penza News har hatt en rekke intervjuer med undertegnede. Inosmi.ru har oversatt en god del artikler fra steigan.no til russisk, og noen av dem har hatt svært høye lesertall, med en rekord på 243.900.

Vi følger den politikken at så lenge vi har rimelig kontroll over hvordan intervjuer blir presentert og det er forholdsvis seriøse medier, så snakker vi med hvem som helst. Det viktige er å spre våre analyser så vidt og bredt som mulig. Russiske journalister og redaktører har opptrådt korrekt, så jeg ser ingen grunn til ikke å snakke med dem. Vi ville vurdere det på samme måte med amerikansk, tysk eller kinesisk presse.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.