Intervjuer i russiske medier

0
Skjermdump fra Sputnik News.

Av Pål Steigan.

Det vi skriver på steigan.no blir lagt merke til i Russland. 16. mai 2018 ville Sputnik News vite hva undertegnede mente om at den russiske journalisten Kirill Vyshinsky var blitt arrestert i Kiev og tiltalt for forræderi. Denne saka har vi omtalt her:

Ukraina angriper pressefriheten

Sputnik refererer meg slik:

«Pal Steigan, writer and editor of Norwegian news portal steigan.no, called Vyshinsky’s detention «an overt attack on the freedom of the press.» According to the journalist, the fact «that the chief prosecutor in Kiev also has charged him for “treason” adds much to the seriousness of the case.»

Pointing out that the Ukrainian government and particularly its security services are heavily «infested» by far-right and neo-Nazi elements, Steigan stressed that «in times of conflict it is more important than ever that the principles of freedom of the press are upheld.» It can only be hoped, he said, «that Mr. Vyshinky’s Western colleagues demand his release and protest this attack on journalism and the press.»»

Sputnik har tidligere intervjuet meg om Facebook, White Helmets og polsk revansjisme.

Også russiske Penza News har hatt en rekke intervjuer med undertegnede. Inosmi.ru har oversatt en god del artikler fra steigan.no til russisk, og noen av dem har hatt svært høye lesertall, med en rekord på 243.900.

Vi følger den politikken at så lenge vi har rimelig kontroll over hvordan intervjuer blir presentert og det er forholdsvis seriøse medier, så snakker vi med hvem som helst. Det viktige er å spre våre analyser så vidt og bredt som mulig. Russiske journalister og redaktører har opptrådt korrekt, så jeg ser ingen grunn til ikke å snakke med dem. Vi ville vurdere det på samme måte med amerikansk, tysk eller kinesisk presse.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkel82 prosent av tyskerne har ingen tillit til USA som alliert
Neste artikkelWashington og NATO eskalerer til en åpen konflikt
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).