82 prosent av tyskerne har ingen tillit til USA som alliert

0
Tyskerne har ingen tillit til USA som alliert viser nye spørreundersøkelse.

I Tyskland har tilliten til USA som alliert falt som en stein. Ifølge en ny meningsmåling fra ZDF-Politbarometer har 82 prosent av tyskerne ingen tillit til Tysklands fremste allierte. Bare 14 prosent har tillit til USA.

Spesielt grell blir kontrasten når man sammenlikner med tyskernes oppfatning av USAs hovedmotstandere Kina og Russland. I den samme målinga har 36 prosent tillit til Russland som partner, mens 58 prosent ikke har det. 43 prosent av de spurte synes at Kina er en troverdig partner mens 43 prosent mener det motsatte.

Det er altså godt over dobbelt så mange tyskere som har tillit til Russland som til USA og tre ganger så mange som har tillit til Kina. Og dette til tross for de massive mediekampanjene særlig mot Russland.

Tyskland er USAs militære hovedbase i Europa. USA har 35.000 soldater i landet og en massiv militær infrastruktur.

Tyskland er dessuten, som alle vet, Europas ledende økonomi. Det at tyskerne så til de grader har mistet tilliten til sin «hovedallierte» er ganske enkelt dramatisk.

USA har da også gjennom sanksjoner, press og trusler satt hundretusener av tyske arbeidsplasser i fare og ødelagt viktige eksportmarkeder for tysk industri.

Og nå vil Washington igjen tvinge Tyskland til å gå imot sine egne interesser ved å droppe det lovende samarbeidet med Iran.Dersom Tyskland gjør som USA krever, vil tysk industri tape aksport- og investeringsmuligheter for milliarder av euro med et tilsvarende tap av mulige arbeidsplasser. Hvis derimot Tyskland ikke gjør som USA krever, vil tysk industri bli utsatt for drepende sanksjoner fra USA.

Det er jo bare et tidsspørsmål før dette vil briste.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.