Statsministeren og Utenriksdepartementet lyver om påståtte gassangrep

0

Av Kari Angelique Jaquesson.

Jeg postet en melding på Facebook for å spørre om noen ville hjelpe meg for å få gjennomført en ny reise til Syria.
Nettavisen omtalte dette og innhentet i den forbindelse en uttalelse fra Utenriksdepartementet.

Utenriksdepartementet lyver

Det har aldri blitt bevist at de syriske myndighetene har brukt kjemiske våpen. De syriske myndighetene har alltid vært klokkeklare på at de ikke bruker denslags. I 2003 fremmet Syria et forslag i FN for å få på plass et totalforbud i hele Midt-Østen mot kjemiske våpen og masseødeleggelsesvåpen.

Vi hadde det samme “skuespillet” om gassangrep i 2013, og i april 2017.

Etterretningstjenestene og mediene var like skråsikre. I 2013 var det sterke krav om bombing, men daværende president Obamas general sa nei. I fjor bombet USA Syria og flere mennesker ble drept. CNN og andre medier i USA hyllet president Trump for dette. For noen måneder siden måtte Mattis innrømme: “Det finnes ikke bevis”. Videoene var like spektakulære, men det var en “false flag”-aksjon. Kom det noen unnskyldning fra USA til familiene til de syriske ofrene? Nei.

Solberg lyver  også

Også vår egen statsminister lyver når hun sier «Det er sterkt beklagelig at FNs sikkerhetsråd er handlingslammet i spørsmålet om kjemiske våpen i Syria, fordi Russland gjentatte ganger har lagt ned veto.»
Talsperson for det russiske utenriksdepartementet  Maria Zakharova går hardt ut mot det hun kaller en «skruppelløs desinformasjonskampanje» som hevder at Moskva og Damaskus «blokkerer» OPCW-inspektører fra å få tilgang til stedet for et påstått kjemisk angrep i Dhouma i Syria.
«Det var Russland som støttet den syriske regjeringens anmodning til generaldirektøren for det tekniske sekretariatet for OPCW [Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen] for å sende … eksperter til Dhouma,» presiserer hun.
Som kjent valgte USA, England og Frankrike å bombe Syria før inspektørene hadde fått påbegynt sitt arbeide og uten å innhente den lovpålagte tillatelsen fra sine respektive folkevalgte. Både nasjonale og internasjonale lover blir brutt.

Det er forstemmende at vår egen statsminister enten er så lite interessert at hun bare gjentar det som står i faksene fra det amerikanske utenriksdepartementet, eller hun forleder oss med vitende vilje. Hun må slutte å lyve til oss og trekke Norge ut av denne avskyelige kampanjen. Norske soldater må hentes hjem.

I fjor da det samme «showet» verserte,  viste også lederen forVenstre  sitt sanne ansikt og avslørte at hun har ingen respekt for internasjonale lover, ei heller evne til kritisk tenkning, men gjentar «memes» om «tønnebomber og gass».

Bombet senter for kreftforskning

De påstår at de bombet kjemiske fabrikker, men øyenvitner på stedet avviser at det er mulig, all den tid ubeskyttede sivile gikk rundt på område uten problemer. Det henger ikke sammen med påstandene om at det er bombet fabrikker fulle av farlige stoffer.
Beklageligvis bombet de et forskningssenter for kreftmedisin, og det er ekstra bitter for Syria, som på grunn av de beinharde sanksjonene fra vestlige land mangler meget innen medisin, med direkte konsekvens at både barn og voksne dør på grunn av manglende behandling.

Diskusjonene i USA har enda høyere temperatur enn her hjemme. En av de få sindige stemmene er senator Rand Paul. Han påpeker det åpenbare: Dette henger ikke på greip. Og han redegjør for hvorfor.

Leger på vakt: «Vi har ikke hatt slike pasienter»

Åtte leger som var på vakt på det omtalte sykehuset forteller at det var ingen pasienter med symptomer som tilsier noe kjemiske våpen.

 

Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Kari Jaquesson.

Forrige artikkelSjarken – en bærebjelke for kysten
Neste artikkelLetingen etter sannheten i Douma