Tyrkia beskyldes for å rekruttere IS-medlemmer i tusentall til sin krig mot Afrin i Syria

0
Skjermdump fra The Independent

Tidligere IS-krigere har fortalt til den britiske avisa The independent at Tyrkia bruker navnet til den såkalte Free Syrian Army til å dekke over at de bruker IS-krigere i sin ulovlige krig i Afrin i det nordlige Syria.

Kildene til den britiske avisa sier at de fleste av dem som kjemper mot YPG i Afrin kommer fra IS, men at Tyrkia har trent dem i sin taktikk. I likhet med USA og Norge hevder Tyrkia at de er i Syria for å bekjempe IS, men i virkeligheten skal de altså støtte seg på tidligere IS-krigere. Om lag 6000 tyrkiske soldater og 10.000 FSA-krigere skal oppholde seg i Afrin der de har tatt store områder og gått svært brutalt fram.

En del av jihadistene skal være svært åpne om hvor de kommer fra og hva de står for.
Men det angivelig «humanitære» Europa er fullstendig taust når det gjelder både Tyrkias ulovlige invasjon i Syria og om bruken av IS-krigere til å slakte folk i Afrin. Også Norge holder kjeft om NATO-allierte Tyrkias forbrytelser.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan har flere ganger gjort det klart at han ønsker å gjenskape så mye som mulig av det osmanske riket. Det har vært en av beveggrunnene til at Tyrkia har vært en av hovedbasene for den internasjonale intervensjonskrigen mot Syria. Denne krigen er stort sett tapt, men det betyr ikke at Erdoğan har gitt opp sine ambisjoner om å kontrollere i hvert fall en del av Syria.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.