Russland vil svare om britene stenger ute Russia Today

0

Ofcom, Den britiske regulerings- og konkurransemyndigheten for kommunikasjonsindustrien, truet på mandag med å ta fra Russia Today (RT) retten til å kringkaste i Storbritannia, hvis det viser seg at Russland var ansvarlige for giftangrepet på dobbeltagenten Sergeij Skripal og hans datter Yulia.

Nå svarer russerne med at de akter å gjengjelde hvis RT straffes.

«Jeg kan fortelle dere akkurat nå at ikke et eneste britisk medieselskap vil få jobbe i vårt land hvis de stenger ned RT», sa Maria Zakharova, talskvinne for det russiske utenriksdepartementet tirsdag.

Russia Today sier at det vil være en fornærmelse mot prinsippet om pressefrihet om Ofcom tar fra dem lisensen.

«Vi er uenige i ståstedet Ofcom har inntatt: sendingene våre har på ingen måte endret seg denne uken, fra hvilken som helst annen uke, og er fortsatt i tråd med alle standarder», uttalte en talsperson for RT ifølge The Guardian, og fortsatte «Ved å knytte RT til urelaterte saker, så blander Ofcom sin rolle som regulerende myndighet for kringkasting med forhold som har med statens politikk å gjøre».

Som steigan.no omtalte i en tidligere artikkel, så har den britiske statsministeren Theresa May gitt et ultimatum til Russland og sagt at dersom de ikke kommer med en god forklaring på hva som kan ha skjedd med det som antas å være russisk-produsert nervegift.

Denne fristen gikk ut ved midnatt, og May vil nå forberede straffetiltak, iføge The Guardian. Slike tiltak vil bidra til et ytterligere forverret klima mellom vestlige land og Russland.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.