Frigjøringa av Øst-Ghouta

0
Den syriske hæren frigjør stadig større deler av Øst-Ghouta (skjermdump)

Den syriske hæren og dens allierte er i ferd med å fullføre frigjøringa av Øst-Ghouta. Kampen har vært lang og hard og har ført til store tap av menneskeliv fordi terroristene har hatt svært godt befestede stillinger og har hatt mye våpen og forsyninger fra Saudi-Arabia og Vesten. Dessuten har de brukt de sivile som menneskelig skjold og dermed gjort det vanskelig å bekjempe dem uten å ramme sivile.

Men etter 18. mars 2018 har terroristenes stillinger brutt sammen og gruppe etter gruppe har inngått våpenhvileavtale med den syriske hæren. Det betyr at de gir opp kampen og slipper løs de fangene de har holdt. Mange av terroristene har valgt å bli evakuert med sine familier i buss til Idlib. Det gjelder også de terroristene som kaller seg White Helmets.

Syrias militære har inngått slike avtaler med Ahrar al-Sham, Faylaq al-Rahman og Hayat Tahrir al-Sham (det vil si Nusra-fronten, al-Qaidas filial i Syria). Jaish al-Islam, den islamske hæren, som er støttet av Saudi-Arabia, har også blitt tvunget til å forhandle og har løslatt 3500 fanger som de har holdt i flere år.

The Guardian skriver at 7.500 krigere fra Ahrar al-Sham og deres familier er blitt busset fra Øst-Ghouta til Idlib. Minst 50.000 sivile er blitt evakuert ut av Øst-Ghouta til sikkerhet i Damaskus i løpet av de siste ukene.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.