Ap støtter ACER og ny kraftkabel

0
Arbeiderpartiets saksordsfører for ACER, mangemillionær Espen Barth Eide overkjørte fagbevegelsen. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
Arbeiderpartiet sikret tirsdag flertall for norsk tilslutning til EUs tredje energipakke og energibyrået ACER og å bygge enda en utenlandskabel til Skottland.

Så er det klart:

I ly av Listhaug-bråket avga Stortingets energi- og miljøkomité tirsdag formiddag sin innstilling i det omstridte spørsmålet om å avgi mer norsk suverenitet – denne gangen på energimarkedsområdet.

Dette skriver nettavisa ABC Nyheter. Og fortsetter:

Trass i omfattende protester fra LO, store fagforbund, 118 Ap-ordførere og fire fylkesordførere, sikret Ap flertall for regjeringens forslå om å vedta EUs energilovverk i den såkalte tredje energmarkedspakka. …

 

Arbeiderpartiet sikret også flertall for å vedta suverenitetsavståelsen med alminnelig flertall, ikke Grunnlovens §115, som krever tre fjerdedels flertall.

Spørsmålet om tilslutning til Acer har rystet fagbevegelsen og grunnplanet i Arbeiderpartiet. Ap-ordfører Ståle Refstie i Sunndal som tok initiativet til oppropet mot at Stortinget skal slutte seg ACER, som 118 Ap-ordførere og fire fylkesordførere til nå har signert, sier:

– Krafteksport gjør ikke Norge til Europas grønne batteri, men til Europas vannklosett. – Hver gang de trekker i snora, tømmer vi vannet ut av magasinene våre.

Ryktene sier at det var med stemmetallene 25 – 23 at Arbeiderpartiets stortingsgruppe vedtok at Norge skal slutte seg til Acer, altså med knappest mulige majoritet. Hvis ryktene stemmer, vil det sende sjokkbølger inn i fagbevegelsen og i hele grunnfjellet i Ap.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.