USA trener IS og IS-liknende styrker i Syria og kaller dem «demokratiske krefter»

4

Det har lenge vært kjent at USA har latt IS-krigere slippe ut av posisjoner i Syria som de har vært i ferd med å tape, slik at de har kunnet omgruppere seg andre steder. BBC har avslørt en hemmelig avtale mellom USA og IS som lot hundrevis av IS-krigere og deres familier unnslippe fra Raqqa under bevoktning av den amerikanske og britiskledede koalisjonen og de kurdiske styrkene som kontrollerer byen. Konvoien inkluderte noen av de mest notoriske medlemmene av IS og dusinvis av utenlandske jihadister. Video-materiale fra USAs allierte SDF-styrker i Raqqa viste også hvordan jihadistene fikk lov til uhindret å forlate byen.

Nå skriver Almasdarnews at det finnes solide bevis for at USA trener disse krigerne fra IS og IS-liknende grupper og organiserer dem i en ny styrke som skal fortsette krigen mot Syria. Denne styrken kaller de Deir Ezzor Military Council (DMC). De har samme ideologi som IS, men de selges nå inn som «demokratiske krefter». DMC er skapt av US State Department og CIA og krigerne deres står på USAs lønningsliste, skriver AMN.

DMC består av to grupper folk, skriver AMN videre: 1) syriske opprørere eller stammefolk ved Eufrat som sluttet seg til IS da de tok kontroll over Deir Ezzor-området i 2013-2014, 2) jihadister fra al-Nusra som sloss mot den syriske hæren til de ble fordrevet av IS i 2014. Disse krigerne ble fanget opp av CIA i Jordan.

Den russiske generalstabssjefen Valerij Gerasimov snakket om denne nye jihadiststyrken i desember 2017 da han sa at USA trener minst 1100 IS-folk i Syria.

AMN kan også melde at de kurdiske YPG-styrkene, som støttes av USA, har forlatt Deir Ezzor-provinsen og overlatt den militære kontrollen til nettopp DMC. Det sier noe om YPGs forhold både til USA og til jihadistene.

Det amerikanske Center for Security Policy bekrefter også den rollen DMC spiller, uten å si noe om hvordan styrken er skapt.

Norge har spesialstyrker i Syria som angivelig skal trene opp noen styrker der, uten at regjeringa på noe tidspunkt har sagt noe om hvem disse styrkene er eller hva denne treninga går ut på. Er det dette de holder på med, re-branding og ny-organisering av IS?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for SHO SHO says:

  Jeg har sagt det før: Når USA og Saudi Arabia kriger sammen i Midt-Østen (bla i Syria og Jemen) så er ikke det for å fremme demokrati og menneskerettigheter. Det siste Saudi Arabia ønsker seg er demokratiske naboland (og spesielt med sunni arabisk befolkning).

  USA har en gammel avtale med Saudi Arabia som sier at USA militært skal beskytte Saudi familiens makt i Saudi Arabia mot at Saudi Arabia til gjengjeld selger all sin olje i dollar, at Saudi Arabia utvinner tilstrekkelig med olje (hverken for mye eller for lite), og at handelsoverskuddet fra dette oljesalg investeres i USA (bla i amerikanske statsobligasjoner). Selv i vår tid med fracking i USA er Saudi Arabias oljeutvinning fremdeles såpass stor at den kan påvirke/regulere verdensmarkedsprisen på olje. Og USA kommer ikke til å sette denne avtalen med Saudi familien på spill feks ved å støtte innføring av demokrati i Jemen og i andre naboland til Saudi Arabia (og det kan i disse tider være enkelt for Saudi Arabia å selge olje i kinesisk valuta hvis ikke USA støtter Saudi familiens interesser). For å opprettholde avtalen med Saudi familien blir USA tvunget til å støtte IS og deres krigføring (som støttes av Saudi Arabia) selv om USA egentlig skulle mislike å gjøre noe slikt.

  Men så har vi altså jokeren Trump som kommer og setter igang en militær nedkjemping av IS bla i Mosul og Raqqa (det må vel ha vært et sjokk for Saudi Arabia?). Men på det nåværende tidspunkt er USA tilnærmet selvforsynt med olje pga fracking (og mer kommer når USA starter med offshore oljeutvinning). Dette gjør det vanskelig for Saudi Arabia å kunne straffe USA med feks en oljeblokade. Mulig at USAs okkupasjon av Øst-Syria vhja kurdere og jihadister er et nytt forsøk på å bygge oljegassrørledning fra Qatar via Syria og Tyrkia frem til Europa (for å utkonkurrere russisk gass og dermed også norsk gass i EU)?

 2. Nok et viktig spørsmål fra Pål. Går det ikke an å finne ut hva i helvete de norske spesialstyrkene driver på med i Syria?
  Høyst sannsynlig trener de USA/Natos leiesoldater,men i vårt orwellske medialandskap er betalte Jihadister i Klassekampen også “opprørere”.Side 16-17 i Klassekampen av 21 februar 2018.
  Men det stopper ikke der: avisa kjøper også Natopropaganda om at Russland omringes fra alle vinkler og derfor setter opp et rakettskjold for å forsvare seg.
  Ikke nok med det: ifølge avisa hevder det norsk Forsvarsdepartementet "at skjoldet ikke er rettet mot Russland,men mot ballistiske missiler skutt ut fra land utenfor Europa."
  Hvorfor er det ingen som skriver en lederartikkel i avisa om at dette er Orwell på steroider? Det er postmoderne science fiction.
  Hvorfor etterlyse initiativ fra ungdommen når “venstresida” også driver med orwellsk språkoppvisning hver eneste dag?
  Til glede for hvem?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

4 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.