USA trener IS og IS-liknende styrker i Syria og kaller dem «demokratiske krefter»

0

Det har lenge vært kjent at USA har latt IS-krigere slippe ut av posisjoner i Syria som de har vært i ferd med å tape, slik at de har kunnet omgruppere seg andre steder. BBC har avslørt en hemmelig avtale mellom USA og IS som lot hundrevis av IS-krigere og deres familier unnslippe fra Raqqa under bevoktning av den amerikanske og britiskledede koalisjonen og de kurdiske styrkene som kontrollerer byen. Konvoien inkluderte noen av de mest notoriske medlemmene av IS og dusinvis av utenlandske jihadister. Video-materiale fra USAs allierte SDF-styrker i Raqqa viste også hvordan jihadistene fikk lov til uhindret å forlate byen.

Nå skriver Almasdarnews at det finnes solide bevis for at USA trener disse krigerne fra IS og IS-liknende grupper og organiserer dem i en ny styrke som skal fortsette krigen mot Syria. Denne styrken kaller de Deir Ezzor Military Council (DMC). De har samme ideologi som IS, men de selges nå inn som «demokratiske krefter». DMC er skapt av US State Department og CIA og krigerne deres står på USAs lønningsliste, skriver AMN.

DMC består av to grupper folk, skriver AMN videre: 1) syriske opprørere eller stammefolk ved Eufrat som sluttet seg til IS da de tok kontroll over Deir Ezzor-området i 2013-2014, 2) jihadister fra al-Nusra som sloss mot den syriske hæren til de ble fordrevet av IS i 2014. Disse krigerne ble fanget opp av CIA i Jordan.

Den russiske generalstabssjefen Valerij Gerasimov snakket om denne nye jihadiststyrken i desember 2017 da han sa at USA trener minst 1100 IS-folk i Syria.

AMN kan også melde at de kurdiske YPG-styrkene, som støttes av USA, har forlatt Deir Ezzor-provinsen og overlatt den militære kontrollen til nettopp DMC. Det sier noe om YPGs forhold både til USA og til jihadistene.

Det amerikanske Center for Security Policy bekrefter også den rollen DMC spiller, uten å si noe om hvordan styrken er skapt.

Norge har spesialstyrker i Syria som angivelig skal trene opp noen styrker der, uten at regjeringa på noe tidspunkt har sagt noe om hvem disse styrkene er eller hva denne treninga går ut på. Er det dette de holder på med, re-branding og ny-organisering av IS?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.