Svensk meningspoliti på krigsstien

0

Kulturredaktør Åsa Linderborg i Aftonbladet forteller at hennes epostkasse renner over av angrep på Kajsa Ekis Ekman etter en artikkel Ekis publiserte i avisa, og som vi også har publisert her. Linderborg skriver:

«Jag skulle själv aldrig kunna bidra i den transpolitiska debatten, den är alldeles för svår för mig. Men en sak trodde jag ändå att alla skulle vara överens om: Den fråga Ekis ställer – vad är kön? – är helt legitim. Det tycker inte min mejlkorg, som är full av påståendet att Ekis aldrig borde publiceras, eftersom ”hon har fel”. I onsdags kom beskedet att Roks avbokat Ekis för en föreläsning om prostitution, för att hon i en offentlig publikation med rikspridning visat att hon har ”fel” åsikt (i en helt annan fråga).»

Roks er Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige. Og de vil altså ikke høre en av Sveriges fremste kvinnelige journalister snakke, fordi hun angivelig tar feil! Så godt å vite at Roks sitter med en fasit der det en gang for alle er klart hva som er rett og galt. Og så betryggende det er at de vil blokkere meninger de ikke liker. Vi mener å dra kjensel på et tenkesett her, som vi trodde hørte til under helt ander samfunnsystemer.

Linderborg skriver videre:

«Det är inte första gången Ekis drabbas av en kampanj som syftar till yrkesförbud. För fyra år sedan portades hon från en rad arrangemang, till exempel om krisen i Grekland, eftersom hon hade ”fel åsikt” i transfrågan. Gång på gång har de som talar sig varma för mänskliga rättigheter försökt förhindra Kajsa Ekis Ekman att nyttja den mänskliga rättighet som för allt fler tycks väga lättast: yttrandefriheten.»

Vatikanet opprettet i 1179 det systemet som kalles Inkvisisjonen. Det skulle bekjempe kjettere og vranglære. De var svært opptatt av å bekjempe hekser, og hadde en hang til å torturere folk og brenne dem på bål. De pavelige inkvisitorer hadde jo, i likhet med Roks, den fordelen at de visste hva som var sant, og derfor var de også trygge i sin tro når de dømte folk til bålet.

I Sverige nøyer man seg men å gå inn for yrkesforbud og taleforbud – foreløpig. Men bannbuller mot kjettere klarer de å utstede. Vårt tips er likevel at de ikke vil få Ekis til å tie. Hun har vært ute ei vinternatt før. Noen hekser er bare tøffere enn hvilken som helst inkvisisjon.

 

Les artikler av Kajsa Ekis Ekman på steigan.no.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelVarmere i Arktis enn i Italia
Neste artikkelKajsa Ekis Ekman om SD og høyrepopulismen.
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).