Clinton-finansiert rapport brukt til å gi klarsignal for overvåking av Trump-medarbeider

4

Etterretningskomiteen i Representantenes hus har, etter at president Trump ga sin godkjennelse, offentliggjort et mye omtalt notat som beskriver påstått misbruk av hemmelig overvåkning under Trump-Russland-etterforskningen.

* Rapporten laget av Christopher Steele, den britiske eks-etterretningsoffiseren, dannet en viktig del av FISA-søknadene om å overvåke Carter Page, som jobbet for Trump.

Denne rapporten, som vi har omtalt tidligere her på steigan.no, ble finansiert av Clinton-kampanjen, og det hersker mye tvil om troverdigheten i den.

* Andrew McCabe bekreftet at ingen FISA-godkjenning ville ha blitt søkt fra FISA-domstolen uten innholdet i Steele-rapporten.

Den omstridte rapporten var altså helt avgjørende for at det ble gitt klarsignal for overvåkning av folk i Trump-kampanjen.

* Den politiske historikken til Steele-rapporten var kjent for høyerestående DOJ og FBI-tjenestemenn, men utelukket fra FISA-søknadene.

Domstolen fikk altså ikke vite at det lå en politisk agenda bak rapporten de ble forelagt.

* Bruce Ohr i Justisdepartementet møtte Steele i begynnelsen sommeren 2016 og videresendte til informasjon om Steele partiskhet til departementet. Steele sa til Ohr at han, var desperat og lidenskapelig opptatt at Donald Trump ikke skulle bli valgt til president.

Det har lenge rådet en oppfatning om at Steele-rapporten spilte en rolle i FISA-dommen som ga grønt lys til å overvåke, men en bekreftelse av at dette var tilfellet gjør at debatten vil gå inn i en ny fase.

Om den videre debatten også vil medføre at overvåkingsregimet i USA blir gjenstand for en prinsipiell og grundig gjennomgang så det kan sikres mot å bli et verktøy for partiske aktører i FBI eller justisdepartementet vil tiden vise. Det at en overvåkningslov med fortsatt vide fullmakter nylig ble vedtatt kan gi grunn til pessimisme for kritikere av den omfattende overvåkingen som amerikanske myndigheter kan drive mot egne borgere.

Les det nylig offentliggjorte notatet om misbruk av overvåkning her.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Garantert ikke. Men rapporten vil gi Trump & Co gode argumenter, og forhåpenlig føre til tiltale mot en håndfull skyldige.
  Vi nærmer oss 2020 valget - et valg som ligger på nivå med 1932-valget i Tyskland i historisk betydning.

  Dersom Trump vinner valget -> indre uro i USA
  Dersom Trump taper valget / blir dømt av riksrett -> indre uro i USA

  Media i USA driver nå krig. Når man hører på NRK får man inntrykk av at Trump er på randen av å bli fradømt presidentembetet. Det er 99% misvisende.
  Der er noen REP som ikke utelukker at Trump kan tape i Senatet også (først kommer klagegang fra Trumps side). Man da er det fordi REP stemmer med DEM. Det kommer an på hvor mange pedofile vi finner i Senatet.

 2. Sånn bortimot 100 % vil jeg tro.
  Hele «demoncrats vs repugnicans» er teater for å holde folk engasjert og velge side. Splitt og hersk
  Uansett hvem som stiller til valg vil de være kjøpt og betalt av samme folka

 3. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  De pedofile har statlig lønn som politikere. Den kan ikke tas fra dem

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

4 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.