Al-Qaida-leder roser Israels angrep på Syria

0
Al-Nusragrunnlegger Saleh Al-Hamwi roser Israels angrep på Syria. Skjermdump fra al-Jazeera.

Den tidligere sjefen for al-Qaidas filial i Syria, al-Nusrafronten, roser Israels luftangrep på Syria. Det israelske flytvåpenet gjennomførte en serie angrep på mål i Syria etter at en iransk drone hadde kommet langt inn i israelsk luftrom. Syria svarte på angrepene og skjøt ned et av Israels F-16-fly.

Israels angrep på Syria fikk grunnleggeren og den tidligere sjefen for Nusra-fronten, Saleh Al-Hamwi, til å rose Israel i høye toner, går det fram av et oppslag i den israelske nettavisa Arutz Sheva.

Nettavisa siterer al-Nusralederens twittermelding i engelsk oversettelse der han skrev:

«we welcome any Israeli aerial or naval bombardment against the regime and Iran in Syria. We urge them to do more. And we say to Israel: Your silence over Iran’s intervention in Syria will turn against you. It’s inevitable. Act with haste to uproot them».

Det hjertet er fullt av renner twittermeldingene over med. Det var jo ikke meningen at den hemmelige sympatien og forbindelsen mellom Israel og al-Qaida skulle bli kjent. Men nå som Israel har sett at deres krig via stedfortreder mislykkes har både de og deres jihadistvenner i Syria tydeligvis kastet tidligere hemmelighold over bord.

Forrige artikkelTenerife og slutten på den kolombianske epoken
Neste artikkelTyske SPD rutsjer utfor, knapt foran AfD
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).