Svenske aktivister begynner med nattevandring etter gruppevoldtekter

0
Malmø-boere går nattevandring mot voldtekt

Den svenske byen Malmø har vært utsatt for fire tilfeller av gruppevoldtekter på en og en halv måned, skriver den svenske avisa Proletären. Dette har fått medlemmer av Kommunistiska Partiet til å reagere, og de har sammen med andre Malmø-beboere satt i gang med nattevandrere mot voldtekt. Proletären skriver:

– Om inte polisen eller politikerna gör något så får vanliga människor ta tag i det, säger Lola Valdès, en av de som varit med när Kommunistiska Partiet ordnat nattvandringar i Malmö, efter fyra gruppvåldtäkter på en och en halv månad.
Efter att tre överfallsvåldtäkter skett i Malmö på lite drygt en månad, började malmöbor arrangera nattvandringar för att förhindra fler våldtäkter och för att kvinnor ska känna sig säkra när de går ute på kvällar och nätter.
– Malmöpolisen uppmanade först kvinnor att hålla sig inomhus, men de backade sedan från det uttalandet, berättar Nils Littorin, ordförande i Kommunistiska Partiets malmöavdelning, som står bakom en av nattvandringsgrupperna.
– Det är våldtäktsmännen som ska bort, inte kvinnorna. Man kan ju inte ge halva befolkningen husarrest.

Proletären skriver at i løpet av 2016 ble 8% av kvinnene i Sverige utsatt for en eller annen form for seksuelt overgrep. I den mest utsatte gruppa, jenter og kvinner mellom 16 og 24 år, hadde hele 26,7% vært utsatt for seksuelle overgrep det året. Når det gjelder grove seksuelle overgrep, som voldtekt og forsøk på voldtekt hadde 6,4% av de unge kvinnene vært utsatt for dette i 2016, skriver avisa på bakrunn av opplysninger fra Nationella trygghetsundersökningen 2017, Brottsförebyggande rådet.

«– Tryggheten i Malmö är en jättefråga, säger Nils Littorin. Vi har ju haft ett stort antal skjutningar, och nu grova överfall på kvinnor. Det behövs att människor tar tillbaka gatorna från de som bara är ute efter att förstöra.»

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.