Macron vil forby «fake news»

0
Honoré Daumiers karikatur av Louis-Philippe.

Frankrikes president Emmanuel Macron vil forby «fake news» angivelig for å «beskytte demokratiet». Macron, som har full kontroll over det franske parlamentet etter at hans parti sikret seg støtte fra 15% av de stemmeberettigete i fjorårets valg, sier at han «har besluttet å endre det juridiske systemet i Frankrike for å beskytte vårt demokratiske liv mot «fake news».»

«Fake news» skal ifølge Macron være en trussel mot demokratiet fordi det «skaper tvil og skaper alternative virkeligheter som får folk til å si at politikere alltid er mer eller mindre løgnaktige».

Det er klart at det vil bli mye lettere for politikerne å framføre sin versjon av virkeligheten hvis alle alternative versjoner blir forbudt. At ingen har tenkt på det før!
«Hvis vi vil beskytte våre liberale demokratier må vi ha en streng lovgivning,» sa den franske presidenten.

Den franske mediakontrollen CAS vil få myndighet til å suspendere avtaler med kringkastere eller andre medier basert på deres innhold. Krigen mot «fake news» vil særlig rette seg mot sosiale medier, og CAS vil få myndighet til også å blokkere både artikler og hele nettsider hvis de mener at de bryter med loven.

Sensur og forbud mot ytringer har vært forsøkt av tidligere herskere i Frankrike. Det var ingen suksess da, og ettermælet deres er heller ikke det beste. Og her får man jo se hva sirkuset om såkalt «fake news» ender opp i.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.