USA sluttet seg til Saudi-Arabias plan om å styrte Irans regjering

0
Kronprins Mohammad bin Salman og ayatollah Ali Khamenei.

USA har lenge drømt om å styrte Irans regjering for å innsette et regime som er i tråd med USAs og Israels interesser. Dette har pågått under mange presidenter. I juni 2017 var det Trump-regjeringas tur til å slutte seg til planene om å destabilisere Iran. Dette skrev Huffington Post alt i april 2017, oppdatert 4. juni. Disse planene var utarbeidet av Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater ifølge nettavisa.

«The Trump administration this week appeared to take a potential step closer to backing efforts plotted by Saudi Arabia and the UAE to destabilize Iran; possibly topple its Islamic government; and force Qatar to fall into line with Gulf policies that target Iran, political Islam, and militants; with the appointment of a seasoned covert operations officer as head of the Central Intelligence Agency’s Iran operations.»

HuffPo skrev at militante grupper i Pakistans Baluchistan-provins som støttes av Saudi-Arabia utgjorde en del av planen. Michael D’Andrea, som nylig er utnevnt til sjef for CIAs Iran Mission Center, er sjef for strategien. D’Andrea blir også kalt Dark Prince eller Ayatollah Mike, det siste fordi han konverterte til islam for å gifte seg med en muslimsk kvinne. New York Times skrev at utnevnelsen av D’Andrea var et ledd i en strategi for regimeskifte i Iran.

Ayatollah Mike har vært ansvarlig for USAs dronekampanjer i Pakistan og for bruk av tortur mot antatte terrorister. D’Andreas sjef i CIA, Mike Pompeo, skrev før han ble utnevnt at «Kongressen må handle for å endre Irans oppførsel og i siste instans det iranske regimet.»

Likevel er det fortsatt noen naive sjeler som tror at det vi har sett i Iran er en ”revolusjon” for å ”frigjøre folket i Iran”. En revolusjon ledet av Saudi-Arabia og CIA – det gir sikkert både folkestyre og kvinnefrigjøring, ikke sant?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.