Lars Ohly: ”Därför lämnar jag Vänsterpartiet”

0

#Metoo har tatt sin første store skalp i Sverige. Tidligere partileder i Vänsterpartiet, Lars Ohly, melder seg ut etter 39 års medlemskap, skriver svt.

”Det är en stor sorg för mig att jag nu tvingas ut ur det parti jag tillhört och arbetat för så länge. En del har tolkat min tystnad som om jag erkänt att jag begått övergrepp eller är skyldig till sexuella trakasserier. Det har jag inte erkänt och det är jag inte skyldig till. Men jag betedde mig olämpligt och ångrar mig djupt”, skriver Lars Ohly.

Ohly har bakgrunn fra fagbevegelsen og jobbet på jernbanen, SJ. Han melder seg ut etter en #Metoo-kampanje der han er beskyldt for å ha begått overgrep og «sexuella trakasserier».

Han benekter dette, men skriver: «…jag betedde mig olämpligt och ångrar mig djupt.»

Ohly skriver at han har bedt den kvinnen det gjaldt om unnskyldning og at partiledelsen i Vänsterpartiet ikke har bedt om hans versjon av hendelsen. Derimot har han fått en telefon fra fungerende partisekretær om at han ikke var velkommen på et partiarrangement. Han har også bedt om partiledelsens utredning av saka, men har etter eget utsagn fått beskjed om at det ikke finnes noen utredning.

Ohly peker på at suspensjon uten utredning strider mot partiets egne vedtekter. Han tar derfor konsekvensen av dette og melder seg ut av partiet.

I et innlegg i Aftonbladet, som vi har referert på steigan.no, skriver Åsa Linderborg om #Metoo og rettssikkerhet:

…i alla revolutioner måste några ta ansvar för gränsdragningen, annars urartar det i plundring, misshandel och personliga hämndaktioner. Det är för få som tagit på sig den irriterande uppgiften att fråga hur många knäckta ägg som behövs för att laga en omelett.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelPressen fordømmer Iran mens politiet i Honduras dreper gatedemonstranter
Neste artikkelTotal taushet om Moon-Putin-planen som kunne ha løst Korea-krisa
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).