Fri oss fra Oprah Winfrey

5
Oprah Winfrey med Harvey Weinstein. Weinstein er sparket ut av filmindustrien og er under politietterforskning for voldtekt og andre seksualforbrytelser.

Dronningen av feelgood-TV, milliardæren Oprah Winfrey, har, ifølge rykter, meldt seg på som kandidat til presidentvalget i USA i 2020. Mer skal det ikke til før NRK Dagsrevyen lager en presentasjon like nyansert som en nordkoreansk nyhetssending. Seks minutters panegyrisk hyllest.

Siden Oprah Winfrey offisielt ikke har noen politikk, men er desto bedre til å utøve emokratiet, kan hun naturligvis være en ypperlig kandidat for Det demokratiske partiet, et parti som nærmest har ødelagt seg sjøl gjennom og etter Hillary Clintons valgkamp.

Tre kjappe reaksjoner på det angivelige kandidaturet:
Den uavhengige bloggeren Caitlin Johnstone: «No. No no no no no no no no no. No., …»

Mehdi Hasan i The Intercept: «Oprah Winfrey for President: Have We All Gone Bonkers?»

Og neocon-høvdingen Bill Kristol: «Oprah. #ImWithHer»

Bill Kristol Goes on Tweetstorm Touting Oprah 2020: ‘#ImWithHer’

Kristol, som var en av de sentrale pådriverne for Irak-krigen, minner om at også Oprah Winfrey var tilhenger av Irak-krigen.

Og det er sant. Winfrey brukte sin posisjon som TV-kjendis til aktiv markedsføring for krigen. Fedwa Wazwaz skrev om dette i Counterpunch i 2002.

«Take for example our choice to wage war against Iraq. On Oct. 9, TV personality Oprah Winfrey used her program to market the war. Winfrey ran video clips in a sound-bite manner by “experts” as a “moral” obligation to rid the world of Saddam Hussein.»

Eller ta hennes rolle som et produkt av og en talsperson for nyliberalismen, slik Nicole Aschoff skrev i The Guardian i 2013:

Oprah is one of a new group of elite storytellers who present practical solutions to society’s problems that can be found within the logic of existing profit-driven structures of production and consumption. They promote market-based solutions to the problems of corporate power, technology, gender divides, environmental degradation, alienation and inequality. Oprah’s popularity stems in part from her message of empathy, support, and love in an increasingly stressful, alienating society.

At Oprah Winfrey er inkompetent til å bli president er ikke nødvendigvis noen hindring, jamfør Donald Trump. Men det at hun er enda en inkompetent nyliberal milliardær er heller ikke noe utpreget argument for at hun skulle bli det. Men hun passer jo inn i den tegneseriebildet av verden som dyrkes på Marienlyst. Og så er hun jo så flink til å snakke om følelser på TV, da.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Birgitta Birgitta says:

  Ja , Oprah Winfrey er flink til å hive seg på bølgen…
  Først heiv hun seg på Harvey Weinstein da han var in som stjerne regisør.
  Nå hiver hun seg på Metoo bølgen , og priser all the women out there…

  Håper at kvinner nå våkner og nekter å ta imot mer ‘spel for galleriet’.
  Nå vil vi ha ekte politikk uansett om det er menn eller kvinner som står for det !!

 2. Hvor tydelig kan det bli at politikken i USA bare er et puppet show?! Tror man fremdeles at man lever i en fri-demokratisk verden er man fortjent til å slave under eliten. #detteblirfordumt

 3. Godt jobba- igjen! Hva har jeg gått glipp av, som ikke har møtt begrepet EMOKRATI tidligere?

 4. Er selv ikke helt up to date, men det virker det ikke som hverken Steigan, eller noen andre i denne tråden, er.
  Oprah sitter sannsynligvis i midten av alt det som ikke dekkes, hverken i Amerikanske eller Norske Medier.

  Temaer som:

  • Satanisme
  • Illuminati
  • Pedofili
  • Barneofringer
   Som dekkes over gjennom herping på:
  • Sexual harrasment
  • MeTo
  • Golden Globe speech
  • Kjendiser som trekker seg, eller tar livet av seg.
 5. Det skulle ikke forundre meg om hennes kandidatur for presidentvervet får en viss oppslutning, amerikanerne flest samles rundt husalteret, tv apparatet, og ikke bøker når de skal informeres og underholdes. Og mange amerikanere har nok brukt et godt årsverk målt i tid foran skjermen for å se på Oprah Winfrey.

  Oprah er et “household name” ikke bare i USA, men blant tv publikum over hele verden. Hun frembringer gode følelser hos seerne som den geniale kommunikator hun er. Hun hjelper folk og gir bort biler til publikum i studio. Hun fremstår som generøs, egalitær og tilnærmelig for folk, god til å lytte og til å løse folks problemer.

  Så hvorfor skulle ikke hun bli en god president vil mange amerikanere spørre seg, for Reagan som var skuespiller, spilte rollen som president så godt at han satt i to presidentperioder. At hun annonserte sitt kandidatur på Golden Globe showet er da bare passende nå som presidentvervet med Trump har blitt er show allikevel.

  En godt flertall kan styre seg ved tanken på Oprah som President, syv av ti sa i en rundspørring utført av CNN nei til ideen. Trumps respons til hennes kandidatur var at hennes president kampanje vil bli “lot’s of fun”. Fra en tv-stjerne til en annen. Presidenter som er politikere trengs ikke lengre med det miltitære industrielle-komplekset som omfatter tv-media, og dypstaten, for det er de som styrer allikevel.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere