Tyske myndigheter vil ha adgang til alle digitale enheter

0

Den tyske innenriksministeren Thomas de Maizière har lagt fram et forslag om at tyske myndigheter skal få lov til å skaffe seg hemmelig adgang til samtlige digitale enheter i landet, enten det er biler, datamaskiner, telefoner eller andre enheter med digitale systemer.

Moderne biler er kjørende datamaskiner knyttet til internett. I prinsippet er det mulig å ta kontroll over en bil hvis du kommer inn i datasystemet dens via nettet. Tyske myndigheter ønsker seg retten til å utnytte dette for overvåking og kontroll. Den nye loven vil pålegge teknologiselskapene til å sikre myndighetene «bakdører» inn i enhver innretning knyttet til nettet. Det kan være private lesebrett, PCer, mobiler eller smart-TVer og digitale kjøkkensystemer. Digitale strømmålere er ikke nevnt eksplisitt, men de vil naturligvis også bli omfattet av dette.

Lovutkastet er «et frontalangrep på den digitale og fysiske sikkerheten til innbyggerne,» sa Frank Rieger, talsperson for Chaos Computer Club (CCC). Parlamentarikeren Konstantin von Notz fra De grønne kaller forslaget «et orwellsk mareritt».

Også i SPD, som er mulig koalisjonspartner i en ny storkoalisjon, er det skarpe reaksjoner på forslaget. Uli Grötsch, som er partiets generalsekretær i Bayern, tar avstand fra forslaget og sier at «mer inngrep og overvåking betyr ikke automatisk bedre sikkerhet».

Som kjent har Tyskland en viss tradisjon med overvåking og kontroll av innbyggerne, landet som har gitt verden NSDAP og Stasi. Men sjøl ikke de hadde en slik totalkontroll med innbyggerne som det den tyske regjeringa nå ønsker å skaffe seg.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.