TV2 med grovt misvisende og antikommunistisk program om den russiske revolusjon

4
Terje Valen

Av Terje Valen.

Et program på TV2 29. november 2017 om Stalin, ga et fullstendig uhistorisk og fordreid bilde av den russiske revolusjonen og den krigen som fulgte. Den historiske sammenhengen som ting skjedde i var ikke tilstede slik at en kunne forstå noe.

Mest oppsiktsvekkende var kanskje at det overhodet ikke var nevnt at 14 kapitalistiske land deltok aktivt i kampen mot det nye styret i i St. Petersburg. Så var der en utrolig påstand om at den freden som Lenin undertegnet med Russlands motstandere i 1. verdenskrig var en katastrofe for landet, mens det i virkeligheten var en velsignelse som tillot bondehæren å vende tilbake til sin hjemsteder slik at de kunne begynne å produserer mat igjen.

Dessuten manglet følgende viktige resultater av revolusjonen som forklarer hvorfor revolusjonsstyrkene kunne vinne krigen mellom 1918 og 1922.

De to første månedene etter revolusjonen ble følgende tiltak vedtatt og satt i gang. Først at de store jordeiendommene ble fratatt godseierne og overlatt til de som dyrket dem. En enorm frigjøring av bøndene. Så fredsslutningen. Begge disse tiltakene la til rette for at den tredje store saken, nemlig brød, eller at matproduksjonen kunne komme i gang igjen. Så følgende:

 1. Oppheving av Tsarens rettssystem som systematisk var rettet mot de fattige.
 2. Skille mellom stat og kirke.
 3. Tillatelse til borgerlig vielse.
 1. Kvinner fikk samme rettigheter som menn på alle områder.
 2. Utvikling av et forenklet skriftlig språksystem for å lette alfabetiseringen av de mange millioner som ikke kunne lese eller skrive.
 3. Avskaffing av alle kaster som adel, handelsfolk og bønder, og alle titler og privilegier og dermed skaping av grunnlag for likebehandling.
 4. Oppretting av syketrygd og arbeidsløshetstrygd.
 5. Oppretting av arbeiderkontroll i bedriftene.
 6. Skaping av et økonomiråd for hele landet.
 7. Najonalisering av alle private banker.
 8. Proklamasjon om like retter og rett til sjølstyre for alle Russlands folkeslag medregnet rett til løsrivelse – noe som Finland, Polen og Ukraina fikk nytte av.
 9. Avskaffing av alle nasjonale og religiøse privilegier.
 10. Rett for minoriteter og etniske grupper til si frie utvikling.
 11. Avskaffing av diskriminering av jøder.

 

Alt dette ga selvfølgelig bakgrunnen for den utrolige seierviljen som folket viste mot de gamle godseierne og offiserene i den gamle tsar-hæren og utenlandske imperialister som samlet seg og startet en brutal krig for å knuste revolusjonen og få tilbake sine nedarvete eiendommer og sitt gamle fryktelige tsar-system.

Å lage en film om revolusjonen som ikke engang nevner dette, er ikke seriøst, men rein antikommunistisk propaganda.

Terje Valen, 30.11.2017.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


4 KOMMENTARER

 1. Nå så jeg ikke programmet, men det er vanligvis ingen som ikke mener at revolusjonen var veretiget og i utgangspunktet førte til store fremskritt. Det mange ellers konstaterer som en katastrofe, spesielt når man kan se historien på avstand var at revolusjonen ble kuppet av kommunistene.

 2. …som alt sammen endte opp i et korrupt byråkratihelvete. Hvorfor? Fordi mennesket er korrupt. Det er kun når mennesket er SETT av inngruppa at det ikke korrumperes. Derfor ser Terje Bongard ingen annen løsning enn InnGruppe-Demokratiet (IGD), noe han fremdeles står fast ved, faktisk sterkere enn noensinne. Men han er lei av å stange hodet i teflonveggen!

  «Dessverre er grunnlaget for å foreslå bærekraftige samfunn basert på å forstå de medfødte følelsenes bruk og formål, og deres plassering i hjernen. Når dette fornektes blir det bare synsinger igjen.» – Terje Bongard

  Den russiske revolusjonen var et godt forsøk, men den strandet fordi dens initiativtakere ikke forstod de medfødte følelsenes bruk og formål, og deres plassering i hjernen.

  Det glade budskap er at vi NÅ har kunnskapen som trengs for å redde oss fra oss selv!

  – Vi har kunnskapen som trengs for å redde oss fra oss selv: http://www.kulturverk.com/2014/10/04/vi-har-kunnskapen-som-trengs-for-a-redde-oss-fra-oss-selv/

  Denne artikkelen ble publisert i det herrens år 2014, året da Norges forskningsråd vraket MEDOSS. Med dette vraket de oss selv!!!

  Vi kunne vært godt i gang med revolusjon 2.0 nå, basert på våre medfødte følelsers bruk og formål. Eller som Steigan sier det:

  “Ja, vi tror ikke lenger på “det nye mennesket”, gjør vi vel? Det er gode gamle HS med alle sine svakheter som må prøve å samarbeide på en vettug måte. Terje B har skrevet fornuftig om dette.” – Pål Steigan

 3. Skulle likt å se at «Faktisk» kom på banen og stilte TV2 til ansvar for denne grovt fordreide fremstillingen av historiske fakta.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.