– Netanyahu i fengsel! Tusener marsjerte mot korrupsjon i Tel Aviv.

0

For tredje gang har mange tusen mennesker fylt gatene i Tel Aviv i Israel i protest mot statsminister Benjemin Netanyahu og det de mener er hans korrupsjon. Dette skriver den israelske avisa Haaretz.

16. desember 2017 var tredje gang tusenvis av demonstranter fylte gatene i byen og krevde ikke bare Netanyahus avgang, men at han også stille for retten og dømmes til fengsel. Haaretz skriver:

This is the third consecutive «March of Shame» held Saturday night on Rothschild Boulevard, one of the city’s main roads. Demonstrators shouted slogans such as, «Netanyahu to jail!» Hundreds of people also marched in Haifa, Rosh Pina and Afula.

Protestene retter seg mot en lov som ifølge kritikeren vil skjerme statsministeren fra politietterforskning. Netanyahu er nemlig under etterforskning for korrupsjon. Saka handler blant annet om at Netanyahus nære medarbeider og innpisker for regjeringskoalisjonen i Knesset, David Bitan, anklaget for hvitvasking av penger og bestikkelser.

Et Knesset-medlem fra Likud ved navn Miki Zohar har da også innrømt at lovforslaget ble utformet for å skjerme statsministeren. Det han har beklaget er at medlemmene av hans koalisjon ikke har innrømt dette fra start.

På kommentarplass i Haaretz blir loven omtalt som «den mest korrupte loven i Israel noen gang».

While Netanyahu was closeted with his party’s MKs and listening to the murmurings of their hearts, his emissaries were putting the finishing touches on one of the most twisted and corrupt bills ever to emerge from the legislature: the “recommendations law,” aimed at muzzling the police and keeping the truth from the public in the Netanyahu cases.

Titusener av mennesker demonstrerte mot Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Tel Aviv 2. også desember 2017. Den såkalte «skammens marsj» kom som et svar på et lovforslag som vil hindre politiet i Israel fra offentliggjøre sine anbefalinger i en sak som er under etterforskning.

 

Forrige artikkelVenezuela: Chavistene gjorde reint bord i kommunevalget
Neste artikkelMDTV – Om Syria, norske penger til IS og det nye geopolitiske landskapet
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).