– Netanyahu i fengsel! Tusener marsjerte mot korrupsjon i Tel Aviv.

2

For tredje gang har mange tusen mennesker fylt gatene i Tel Aviv i Israel i protest mot statsminister Benjemin Netanyahu og det de mener er hans korrupsjon. Dette skriver den israelske avisa Haaretz.

16. desember 2017 var tredje gang tusenvis av demonstranter fylte gatene i byen og krevde ikke bare Netanyahus avgang, men at han også stille for retten og dømmes til fengsel. Haaretz skriver:

This is the third consecutive «March of Shame» held Saturday night on Rothschild Boulevard, one of the city’s main roads. Demonstrators shouted slogans such as, «Netanyahu to jail!» Hundreds of people also marched in Haifa, Rosh Pina and Afula.

Protestene retter seg mot en lov som ifølge kritikeren vil skjerme statsministeren fra politietterforskning. Netanyahu er nemlig under etterforskning for korrupsjon. Saka handler blant annet om at Netanyahus nære medarbeider og innpisker for regjeringskoalisjonen i Knesset, David Bitan, anklaget for hvitvasking av penger og bestikkelser.

Et Knesset-medlem fra Likud ved navn Miki Zohar har da også innrømt at lovforslaget ble utformet for å skjerme statsministeren. Det han har beklaget er at medlemmene av hans koalisjon ikke har innrømt dette fra start.

På kommentarplass i Haaretz blir loven omtalt som «den mest korrupte loven i Israel noen gang».

While Netanyahu was closeted with his party’s MKs and listening to the murmurings of their hearts, his emissaries were putting the finishing touches on one of the most twisted and corrupt bills ever to emerge from the legislature: the “recommendations law,” aimed at muzzling the police and keeping the truth from the public in the Netanyahu cases.

Titusener av mennesker demonstrerte mot Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Tel Aviv 2. også desember 2017. Den såkalte «skammens marsj» kom som et svar på et lovforslag som vil hindre politiet i Israel fra offentliggjøre sine anbefalinger i en sak som er under etterforskning.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for SHO SHO says:

  Dette henger kanskje sammen med øvrig politisk korrupsjon?
  Er det virkelig stuerent i Israel at Israel (Netanyahu) samarbeider med Al-Qaida om bla Golanhøydene (slik Aftenposten rapporterte her om dagen) og også samarbeider med Saudia Arabia, begge deler for å svekke Iran eller eventuelt for å gå til full krig mot Iran. Kan det neste bli statskupp i Israel?

 2. “Israel. The Only democracy in the Middle-East” - Hørt den før?..

  Den 20. october 2014 uttalte president Reuven Rivlin;

  “The time has come to admit that Israel is a sick society with an illness that demands treatment”.

  Say No Nore . . . . . . . . .

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere