Titusener i demonstrasjon mot Netanyahu i Tel Aviv

0

Titusener av mennesker demonstrerte mot Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Tel Aviv 2. desember 2017, skriver den israelske avisa Haaretz.

Demonstrasjonen rettet seg mot korrupsjonen i regjeringa og mot et nytt lovforslag som kritikere mener er skapt for å skjerme Netanyahu fra etterforskning. Den såkalte «skammens marsj» kom som et svar på et lovforslag som vil hindre politiet i Israel fra offentliggjøre sine anbefalinger i en sak som er under etterforskning.

En av parolene i demonstrasjonen var: «Bibi og regjeringa ødelegger landet. Det er for mye korrupsjon.» «Skam! Skam!» ropte demonstrantene mot statsministeren.

Haaretz skriver:

The protesters marched along Rothschild Boulevard to Habima Square and called forNetanyahu’s imprisonment, along with slogans associating government with big business and the underworld. Tel Aviv’s iconic Rothschild Boulevard was closed to traffic in both directions, the police said. Hundreds of protesters also gathered in the cities of Haifa and Rosh Pina.

Jerusalem Post skriver at det politiske trykket ble så stort at Netanyahu har bestemt seg for å gi opp det upopulære lovforslaget.

 

Forrige artikkelCorse eller Corsica?
Neste artikkelStalin og mordet på Kirov – svar til Steinfeld
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).