Martin Schulz (SPD) krever Europas forente stater

0

På partilandsmøtet i tyske SPD har partisjefen Martin Schulz i sin tale til landsmøtet forlangt at EU må endres til å bli en forbundsrepublikk, et Europas forente stater.

Det er i prinsippet ikke noe sensasjonelt i det. Det er det unionistene har ønsket hele tida. Europeisk storkapital ønsker fri flyt og færrest mulig nasjonale regler og barrierer. Og drømmen om å bli en supermakt som kan matche USA lever fortsatt i Brussel og andre europeiske maktsentre. Uttalelsen er også i trad med presidentplanen om å avskaffe de nasjonale parlamentenes styringsrett innen 2025.

Det som er spesielt er timing. SPD ligger i stabil sideleie. Partiet sitt livs valgnederlag og må venne seg til å se 20% streken nedenfra. Partiet har blant annet tapt hundretusener av arbeidervelgere til det ytterliggående høyrepartiet AfD. Og så tror Schulz (?) at et forslag om å nedlegge Tyskland er det som vil bringe partiet storhet igjen.

For skulle man ta forslaget på alvor, måtte det bety å nedlegge ikke bare Hellas og Tsjekkia, men også Tyskland, og gjøre landet om til 16 delstater i en europeisk føderalstat. Det er det ikke mange i Tyskland som drømmer om. En meningsmåling viser at forslaget har oppslutning fra 21%, mens de som vil ha mer nasjonal styring er 30%.

I 2011 hadde forslaget om Europas forente ster en oppslutning på 35% i Tyskland, så det er tydeligvis ikke en politikk som er på vinnersporet.

Som den glødende globalisten han er, holdt Schulz en flammende tale mot nasjonalstatene. Ved å avskaffe nasjonalstatene og skape en europeisk superstat kan man ifølge ham løse klimaproblemene, skatteflukten og massemigrasjonen og dessuten skaffe jobber til millioner av arbeidsløse.

CSU-politikeren Alexander Dobrindt kaller Schulz for «Europaradikaler» og AfD-sjef Jörg Meuthen sier ganske riktig at dette er et forslag om å «avskaffe Tyskland».

Det ser ut som om forslaget til Schulz er velvalgt hvis hensikten er å få SPD endelig ned på nivå med PASOK og det franske sosialistpartiet.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.