Innertier for steigan.no

8
Hanne Nabintu Herland

Av Hanne Nabintu Herland.

USA hjalp ISIS bort fra Raqqa: Steigan.no skrev om fenomenet i juni, nå måneder etter står det i VG.

Vi må så langt tilbake som til juni, 2017, da nyheten kom om at USA bisto ISIS fremmedkrigere til å slippe unna Raqqa, mot sør, angivelig i retning Deir ez Zoor. Mange skrev om dette, og glitrende Steigan.no som følger godt med pukket opp nyheten. De som ikke fikk med seg artikkelen, kan lese den her. Her fikk man enda et bevis, i rekken av avsløringer, USA bisto og støttet de lange kolonnene med tusenvis av ISIS terrorister, og hjalp dem bort fra Raqqa.

Først nå, måneder etter at dette skjedde, finner VG det for godt å rapportere om den samme type hendelse.

Saken er: Helt tilbake i juni, 2017, ble USAs aktive støtte til ISIS kolonnen som forlot Raqqa rapportert, med både bilder og video. Nå, måneder etter at det skjedde og lenge etter at det militære slaget om Raqqa er over, finner BBC det for godt å publisere stoff rundt fenomenet USA støtte til ISIS kolonner. Straks BBC rører temaet, blir det stuerent for VG å oversette stoffet fra engelsk.

Hvorfor er norske ledende medier de siste til å rapportere om hva som egentlig skjedde da kolonnene først forlot Raqqa? Hvilke interesser tjener man her, ved å komme med “nyheten” måneder etter at den var en viktig militær informasjonsbit?

Dette minner oss igjen om hvorfor vi sjelden leser norske mainstream aviser. Disses utenriksdekning reflekterer altfor ofte oversatt materiale fra BBC, neo-konservative nikkedukkeaviser og manufacturing consent medier som The New York Times eller Washington Post. Man kan likegodt lese artikkelen på originalspråket, heller enn de oversatte versjonene som kommer en tid etter på norsk.

I ærlighetens navn finner man knapt utenriksstoff i de sterkt sensurerte norske avisene som ikke sammenfaller omtrent 100 % med krigsretorikken til de neo-konservative kreftene i USA. Omtrent alt handler om nye kriger, behovet for flere kriger, og krigspropaganda, tiltenkt påvirkning av den norske befolkningen, slik at vi skal bifalle deltagelse i – enda flere kriger.

Vi anbefaler VG å øyeblikkelig begynne å følge Steigan.no og få tilgang til ferske nyheter mens de faktisk er relevant i Syria. Man trenger ikke vente månedsvis, helt til BBC eller Washington Post skriver om det for deretter å oversette artikkelen. Vi har nyhetsmedier i Norge – her representert ved Steigan.no – som gjør en langt bedre jobb.

Mangelen på kritisk dybdejournalistikk er skrikende i dagens medie-Norge. Vi har et alvorlig og høyst udemokratisk sensurproblem. Fordi det norske folk ikke tillates å få se ulike sider ved saker, eksempelvis hva gjelder dekningen av stoff fra Midtøsten, bidrar avisene til en markant kunnskapsmangel i befolkningen.

Nordmenn ender opp med forestillinger og stigmatiserende syn på verden som ikke stemmer overens med virkeligheten.

Dette – eksempelvis den fremskutte norske tanken om at “muslimer er de onde” mens vi “norske er de gode i verden” – finner sin legitimitet i det ensidige, propagandapregede mediebildets overforenkling og feilaktige kategorisering av etniske grupper. Noe som i neste rekke aktivt bidrar til fremveksten av en særdeles destruktiv raseorientert tenkning i dagens Norge, som innebærer en grov mangel på rettferdighet. Urett produserer som kjent motkrefter, vi har to verdenskriger bak oss som illustrerer dette poenget.

Saken om ISIS og kolonnene ut av Raqqa gir oss igjen inntrykket av at norske redaktører “sitter nervøst og venter på” at avisene i USA eller Storbritannia skal omtale et tema, først da er det “stuerent” for norske aviser å oversette stoffet. Er det virkelig nødvendig å være så fryktsomt opptatt av at en sak må være stemplet med det USA definerte “politisk-korrekte” før man våger å ta i det? Og hva gjelder BBC rapporten – først nå kommer man altså med den, lenge etter at slaget om Raqqa er over og informasjonen ikke lenger har militær verdi.

Fra BBCs oppslag om IS-krigernes flukt fra Raqqa

I sak etter sak, ville faktiske forhold rundt hva som egentlig skjer i Midtøsten blitt fullstendig skjult for den norske befolkning, var det ikke for alternative, komplett fryktløse, ikke politisk-korrekte medier som Steigan.no. Heldigvis har vi digitale medier nå, det er høyst skremmende å tenke på hvilken ensidig propaganda befolkningen ville måttet leve med uten denne tilgangen. Man må vente i månedsvis før en nyhet “er tillatt å skrive om”?

Ron Paul har for øvrig en interessant video på The Liberty Report om den BBC rapporterte saken. Han bekrefter at de rundt 4000 ISIS fremmedkrigerne – nesten null syrere deltok i kolonnen – fikk altså lov til å reise rolig ut av Raqqa med sine familier og enorme mengder våpen. I fred og fordragelighet på gikk det hele, ingen amerikanske fly bombet noe som helst idet ISIS trakk innover i Syria.

Ron Paul poengterer at krigen mot ISIS i stor grad er over, president Bashar al-Assads regjeringsstyrker har vunnet krigen, likevel fortsetter USA å bombe på syrisk jord. Hva, spør han, er USAs egentlige mål i Syria, å kjempe “mot ISIS” eller noe helt annet?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


8 KOMMENTARER

 1. Hehe – bra! Jeg har sendt avgårde eposter til noen av msm sine «journalister» og spurt om de ikke har tilgang til www der inne i hovedstaden. Det må være passe kleint å fremstå som enten komplette idioter eller kjøpt&betalt.

 2. Dette liknar meir på skivebom enn innertier. Eg gjorde i juni Pål Steigan merksam på at videoen av ein påstått ISIS-kolonne på veg ut av Raqqua våren 2017, faktisk stammar frå 2014. Lenka (som også blir gjengitt i artikkelen over) er altså til ein propagandabløff. Det einaste Steigan gjorde, var å legge inn ein kommentar under artikkelen: «Etter at dette ble publisert har jeg fått en melding som sier at dette bildet er gammelt.»

  • Og hva vet så du om dette bildet? En ting er uansett klart: USA har ikke bombet så mye som en IS-stilling i løpet av det drøye året de angivelig skulle bekjempe IS, frem til Russerne kom til unnsetning. Vi har deg immidlertid unnskyldt for å være uvitende om temaet da dette overhodet ikke dekkes i massemediene.

 3. Jeg ser at Kristin Clemet har vært ute og kritisert NRK for veldig mangelfull og dårlig dekning av næringslivssaker og økonomiske saker. Jeg tror hun har rett i dette, selv om hun selvfølgelig ønsker en spesiell vinkling av slike saker (men når ikke sakene blir presentert i NRK så spiller heller ikke vinkling noen rolle). Etter at Steinar Mediås ble tvunget til å slutte i NRK så har økonomisaker vært dårlig forstått og dekket i NRK. Det ser ut som at NRKs mål er at befolkningen skal holdes nede i lykkelig uvintenhet, og etter DAB overgangen har NRK dessuten mistet mange lyttere. Selv om makteliten kunne ønske seg at befolkningen er lykkelige idioter og stemmer slik de får ordre om, så skjer ikke nødvendigvis dette. Det skjer mye alvorlig i verden og det er viktig at norske politikere fatter vedtak som er på høyde med disse utfordringer og da må de også ha støtte og forståelse i befolkningen for dette.

  • Jeg veit ikke, men kanskje de bruker samme ansettelse-politikk som resten av samfunnet har dilla på. Har du papir på at du er leder eller journalist, så er det nok. Etterpå gjelder det å legge seg midt i strømmen, lære deg de til enhver tid gjeldende besvergelser, så er du berget – tilsynelatende.
   De virkelige journalistene finner du ikke lenger i medie-husene, de finner du på internett, og spredt over hele verden.
   Mange har dette som hobby, slik som piloten Juan, som begynte med å rapportere fra Oroville-dammen og fikk slik respons at han har fortsatt.
   https://youtu.be/VZjIrTOKH88
   For andre er det mer som et kall, slik som for Pål her, men ingen av dem har noen grunn til å gjøre seg avhengig av annet enn sannheten.

 4. Jeg vet at i etterretningskretser blir ISIS omtalt som Israel and the States Islamic State. Det finnes til og med ett bilde av John McCain sammen med ISIS leder al-Bagdhadi. Det er en skam det som skjer i Midtøsten. Det er en skandale at også Norge er med på disse ufattelig grove krigsforbrytelsene, og det er på tide at vi setter foten ned. Hvis USA og Vesten virkelig vill satt en stopper for krigen kunne de gjort det på dagen. Positivt å se at President Trump prøver å strupe den økonomiske støtten som blir gitt til ISIS via Saudi Arabia.

 5. Hva er USA sitt egentlige mål i Syria , spør Hanne Nabintu Herland.
  Hvorfor er det så ustabilt i Midt-Østen ?

  Svaret på dette finner man i religion.
  I endetiden , når messias kommer , skal jødene få sitt Erez israel .
  https://lnimedia.files.wordpress.com/2007/12/greater-israel-map4.jpg

  I det hele tatt er jeg forundret over i hvor stor grad verdenspolitikken følger *Boka*
  Hvorfor startet krigen i Irak ?
  Det virker som ingen skjønner noe . Svaret finner man i *Boka* ,og det er dette som styrer hele verdenspolitikken.

  Så jeg anbefaler å studere de abrahamske religioner , og spesielt messias profetiene.
  Der finner man¨svaret på hele ‘konspirasjonsteoriene’.
  Man finner svaret på konfliktene som herjer i verden i dag.
  Jeg sier ikke at det er ‘Vår Herre’ som står bak ,men at ‘noen’ har brukt *Boka* som oppskriftsbok og lager røre .

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.