Festen är slut

9
Kilde: Wikipedia, Creative Commons

Jag som brukar skämta om norska Nobelkommittén. Den som har hand om fredspriset. Fast oftast utser krigsherrar till pristagare. Som man helst vill glömma.

Sverige har hand om litteraturpriset. Dess pristagare har ofta stått sig bättre i längden. För vem vill glömma en nobelpristagare i litteratur som Selma Lagerlöf. Hon som tilldelades priset i litteratur år 1909. Är det någon som på rak arm kan nämna fredspristagarna det året, Auguste Beernaert och Paul Henri d’Estournelles de Constant?

Jag får dock tillstå att kvaliteten på litteraturprisområdet sjunkit på senare år. Åtminstone vad min smak beträffar. Det räcker med att nämna Elfriede Jelinek. Möjligen var hennes utnämning ett resultat av långvarig och intim lobbyverksamhet. Då det begav sig var Horace Engdahl, Akademiens sekreterare, gift med Ebba Witt-Brattström, samma andes barn som Elfriede verkar det som.

I dagarna har en skandal blåst upp kring akademien, som även den har ett inslag av lobbying. Dagens Nyheter har gjort ett förtjänstfullt mullvadsjobb.

Personen ifråga sägs vara en äldre herre med franskt påbrå, som är gift med en av ledamöterna. Media kallar honom för ”Profilen”. Onekligen har han profilerat Akademien på ett sätt som kommer ge den global uppmärksamhet. Och för lång tid framöver göra Akademien till ett åtlöje. Genom sina goda kontakter har Profilen lyckats med att få stora pengar över åren från det allmänna för sin klubbverksamhet, ex vis tre miljoner kronor enbart från Statens kulturråd enligt DN. Totalt ska Profilens verksamhet fått åtta miljoner kronor från olika offentliga källor. En del ansökningar ligger fortfarande hos anslagsgivande myndigheter för bedömning. Vid sidan om detta lär Profilen ägnat sig åt verksamhet med tyngdpunkten hos nedre kroppshalvan.

Profilens relation med akademiledamoten fick mig osökt att tänka på den mellan Simone de Beauvoir och Jean-Paul Sartre. Som måhända tjänade som förebilder, de var ju högst litterära båda två vid sidan om sina sexuella eskapader.

För två år sedan tilldelade multikulturminister Alice Bah Kuhnke Profilen den Kungliga Nordstjärneordens medalj. Som hon nu vill ta tillbaka, fast hon kanske inte vet hur man gör.

Det starkaste tecknet på att Profilen fallit i onåd är Nobelstiftelsens Lars Heikensten uttalande om att Profilen inte kommer att bjudas på årets Nobelmiddag. Sannerligen förfärligt, i synnerhet för hans fru Madame akademiledamoten. Ska hon behöva gå ensam på Nobelfesten? Det får hon nog göra om hon inte hittar annat sällskap.

Heikensten har redan tidigare visat sig vara en tuff försvarare av Nobelstiftelsens heder. Han har sett till att Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson inte fått komma med till festligheterna när ledarna för alla andra riksdagspartier fick det.

Skämt åsido. There is something rotten in the state of Sweden. Medan eliten förgyller sin tillvaro genom att slösa med allmänna medel tilldelas pensionärer 200 kr i månaden i ökad pension. Av en regering med en socialdemokratisk statsminister stödd av vänsterpartiet.

 

Av Gerhard Miksche

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


9 KOMMENTARER

 1. Irritabelt. Interne svenske koder.
  Hvem i all verden er «Profilen» og hva har gjort at han har blitt tildelt 15 minutter i rampelyset?

  • Intetessant å bli kjent med Den Norske «PROFILEN», neppe norsk, da UR- Befolkningen er deskreditert. ALL virkelig forskning ansees som farlig, da de alltid tenker Helhetlig og beriker millioner av mennesker, mens Nobel komiteens Politiske Mål, er å belønne de som har borret seg ned i noen små detaljer som evnt. kan patenteres og berike noen ytterst få, som til og med er til skade for millioner, men propaganderes som et nytt «gjennombrudd» for menneskeheten. De kandidater med MINST Potentiale og MEST «Profilert» er de beste Nobelpris- kandidater – så kan The Global Players prise SEG SELV, mens hele Komiteen kommer i miskreditt verden over, som ALL PROFILERING av KUNSTIG INTELLIGENS, for vi skal ikke lenger stole på Vår egen vurderingsevne, intelligens, instinkt og noe så foraktelig som intuisjon, for da et Individet i kontakt med de høyere lag i sjelen og SANNHETEN, og intet er i Norden blitt mer foraktet. Den lange undertrykking av all sann forskning, vil føre til en Revolusjon på svært mange områder, når dette Internasjonale Stalinistiske Regimet Faller. Romerrikets Undergang ble utløst i gjennom Masseinnnvandring, mens den dekadente eliten kun var opptatt av seg selv og Befolkningen ikke kunne beskytte seg mot Invasjonen utenifra og forfalle innenfra.

  • Givetvis hade jag kunnat identifiera honom. Det för mig, och jag tror även för en stor del av allmänheten, intressanta fenomenet är att en för svenska allmänheten okänd person genom att vara gift med en ledamot av Svenska Akademien kunnat tillskansa sig åtta miljoner kronor för sin konstnärsklubb. När svenska pensionärer som arbetat hela sitt liv har det knapert.

   «Profil» eller «tvåbarnspappa» eller «egenföretagaren» är svenska PK-medias koder för personer som inte bör identifieras av olika anledningar.

   Claude Arnault är släkt med Bernard Arnault, värdens 8:e rikaste person enligt Forbes Magazine.

  • Samtlige Sentralbanker er Rotschild Banker – listen er uendelig lang. De er ikke NASJONALE Banker, men tilhører ZION, og den Internasjonale Mafia, hvis mål er på alle mulige måter å tilintetgjøre enhvert Suverent Land, Selvstendig Stat og Nasjon – slik at Verdenshertedømme kan bli er komplett Diktatur, med JESUitt Paven i spissen for Alle Verdens Ledere i FN og De Store Internasjonale Organisasjonene. JESUitter og ZIONitter er en Mektig Militær organisasjon som bringer Caos der hvor det tidligete var Orden, Krig hvor det tidligete var Fred, og Dummhet der hvor menneske var for intelligente. Alltid under MASKEN av mildhet, godhet, charity og toleranse, mens det kun herskes en Brutalitet, Ondskap, Robberi og INGEN NÅDE – uforstellbar for normale mennesker som ikke begriper hva som egentlig foregår med Deres egne Liv og Lokalbefolkning som byttes ut med Schwarz- Negern som kommer fra slummen i og har ikke lært annet enn å krige, stjele, myrde for å Overleve. Sålenge de Nordiske statene kan Betale dem rikelig med bestikkelser for » pen adferd» har det hittil gått ganske bra. Dette vil garantert ta slutt, når de skjønner at de er blitt lurt i en felle, og ikke lenger får ALT de er blitt lovet, som er kommet frem i Tyskland, at det i lang tid er brukt store summer i Afrika på Reklame, for å lokke enorme mengder til Norden. De er blitt lovet Hus, Penger, Bil Alt hva de kun kunne drømme om GRATIS, uten å måtte arbeide. Det er årsaken til at mange ikke vil jobbe. Da de Er blitt INVITERT og KREVER SIN RETT til den RIKDOM som er lovet dem.De har faktisk en Grunn til å bli forbannet…takket The World New Order, med FN og Vatikanet i spissen, mec Sentralbankene som «Pengegivere» ved å trykke på en computertast, da Papirpenger snart er avskaffet, og man kan trykke på en annen tast, og pengestrømmen er slutt, for de som ikke Følger Angela Merkel og Macrons Globale Program, mens Nordens «Ledere» – Politiske, Ideologiske og Sosialøkonomiske kun dilter etter de med lant mer makt og soler seg i «Glansen» – så lenge den varer. Politikere kommer og går, BEFOLKNINGEN er en konstant faktor, og tvinges til å Betale Prisen for «elitens» Misgjerninger og Bedrag overfor eget Folk. Det spørs om de er villige til det denne gangen….da mennesker er langt mer informert og opplyst i vår egen tid pga. INTERNET og Alternative Medier, som gir en helt annet bilde og et mer korekt bilde av ringenes tilstand enn tidligete tider uten Internet og foreløbig Fri Informasjonsflyt og Opplysning av mennesker som faktisk risikerer sitt eget liv og helse for å igangsette en helt nødvendig forandring og mer Frihet, selv om dette stadig vanskeliggjøres. Jeg ser på tysk tv. En eneste propagandamaskin. Det virker som om jeg er i svarteste Afrika. Alle programmer er fyllt ipp med negre, som om dette skal være det mest normale. REGIME-Kunstnete anvendes som i Nazi-Tyskand, for å utestenge og diskrediteter enhver som ikke følger Regien i THE NEW WORLD ORDER. Bundestags Vise-President
   er en Grønn kvinne, elsker av Tyrkia som har demonstrert med Plakater: » Scheisse -Deutschland», som ALLE skal hate og forakte, og derfor SKAPE et BEDRE FOLK med flest mulig Muslimer. Vel bekomme.

   • Vi bør vel heller ikke glemme trusler som effektive midler for å holde kontroll. Enten i form av kompromitterende fotos/videoer med prostituerte, smågutter, eller verre gjennom deltakelse i okkulte ritualer med menneskeofringer á la Stanley Kubricks «Eyes wide shut».
    «Falsk flagg terror» er også en del av menyen, som vårt eget i Oslo 22/7-2011, der det foreligger fakta som beviser at Breivik ikke var alene.
    I kjølevannet fikk vi stoppet all kritikk av Israels håndtering av Palestina, nedleggelse av samarbeidsprosjektet med Russland om Stockmann-feltet, samt gleden av å sende spesialsoldater til Midtøsten for å hjelpe til med krigføringen i Syria, samt yte økonomisk og politisk støtte til kuppet i Ukraina.
    Norske politikere fikk gleden av trampfart til USA for samtaler med Barak Obama og Hillary Clinton for å motta sine marsordre, og Jens Stoltenberg, som etter min mening er fullstendig korrumpert, gled inn som naturlig ny Generalsekretær i NATO.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.